Πέμπτη 23 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ετοιμάζεται η ίδρυση και νέων λατομείων στην Αττική!

Στην ίδρυση νέων λατομείων αδρανών υλικών στην Αττική, αλλά και στην επανενεργοποίηση παλιών παρόμοιων λατομείων, ετοιμάζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, με πρόσχημα την κατασκευή των Ολυμπιακών και άλλων μεγάλων έργων στο Λεκανοπέδιο!

Αυτό παραδέχτηκε χτες η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, κατά την οποία προσπάθησε να δώσει μια «μαγική» φιλοπεριβαλλοντική εικόνα της κυβέρνησης και στον τομέα αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ανέφερε ότι έχει ζητηθεί από τον Οργανισμό Αθήνας να εκπονήσει ειδική μελέτη και να προτείνει χώρους, όπου θα επιτραπεί η ίδρυση λατομείων αδρανών υλικών, αλλά και να υποδείξει κάποια παλιά λατομεία, τα οποία θα μπορούν να ενεργοποιηθούν ξανά, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε αδρανή υλικά των εργολάβων. Μάλιστα, η υπουργός απέρριψε προς το παρόν τη μέθοδο της ανακύκλωσης των αδρανών υλικών, λέγοντας ότι αυτή είναι μία λύση, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον...

Οι προτάσεις αυτές του Οργανισμού Αθήνας προφανώς στη συνέχεια θα χρειαστεί να νομοθετηθούν, ώστε να νομιμοποιηθεί η λειτουργία των λατομείων αυτών.

Κατά τα άλλα, η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ δήλωσε ότι σημαντικός αριθμός ανενεργών λατομείων αδρανών υλικών έχουν αποκατασταθεί και έχουν δοθεί για χρήση στους πολίτες, είτε ως χώροι αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού, είτε έχουν διαμορφωθεί σε χώρους πρασίνου με κάλυψη του αναγλύφου τους και φύτευση. Πρόσθεσε, όμως, ότι τα ανενεργά λατομεία της Πεντέλης αποτελούν ειδική περίπτωση, λόγω αρχαιολογικής και αισθητικής αξίας, ενώ ο Οργανισμός Αθήνας έχει προχωρήσει στην αποκατάσταση - χωρίς να έχει ολοκληρωθεί - πέντε εξ αυτών (Κοκκιναρά, πρώην Μαλτέζου, πρώην 3 Α, Πυροφυλακείου, Ράικου).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ