Τρίτη 28 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στο Σημίτη οι μεγαλοβιομήχανοι

Ενόψει της σημερινής συνέλευσης των βιομηχάνων η ηγεσία του ΣΕΒ, έθεσε προσωπικά στον πρωθυπουργό τις αξιώσεις του Συνδέσμου

Συνάντηση «εργασίας» με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Κ. Σημίτη, είχε χτες η συνδικαλιστική ηγεσία των μεγαλοβιομηχάνων στο Μέγαρο Μαξίμου. Η χτεσινή συνάντηση της διοίκησης του ΣΕΒ με τον πρωθυπουργό, έγινε μία μέρα πριν την ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου στην οποία δε θα παραβρεθεί ο Κ. Σημίτης, διότι θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Ρώμη. Ετσι, αφού δεν ήταν εφικτό να παραστεί στη συνέλευσή τους ο ίδιος πρωθυπουργός και να πει δημοσίως ότι είναι αποφασισμένος να ικανοποιήσει τα αιτήματα των μεγαλοβιομηχάνων, οι βιομήχανοι κατέθεσαν τις αξιώσεις τους, και πήραν, τις απαντήσεις, που όπως προκύπτει από τις δηλώσεις τους πρέπει να ήταν ικανοποιητικές.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδ. Κυριακόπουλος, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, σημείωσε το αναμενόμενο, ότι, η συνάντηση ήταν πολύ εποικοδομητική. Οπως δήλωσε, συζήτησαν όλα τα μεγάλα θέματα, όπως το ασφαλιστικό, το φορολογικό, η ανάπτυξη, διάφορα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και έγινε... ανταλλαγή απόψεων και από τις δύο πλευρές. Ερωτηθείς για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην απορρόφηση κονδυλίων από το Γ' ΚΠΣ, ο πρόεδρος του ΣΕΒ δε μέμφθηκε την κυβέρνηση, αλλά τις απέδωσε σε... γραφειοκρατικής φύσης προβλήματα της ΕΕ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πέραν της «τυπικού» μέρους συζήτησης, η χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τη διοίκηση του ΣΕΒ αποσκοπούσε και στην ακόμη μεγαλύτερη προσέγγιση του ΠΑΣΟΚ με την ηγεσία των μεγαλοβιομηχάνων, καθώς πέρσι το Μάη η κυβέρνηση είχε χαρακτηριστεί την ηγεσία του Συνδέσμου «παραμάγαζο της ΝΔ». Η επίσημη αιτία της περσινής φραστικής αντιπαράθεσης κυβέρνησης - ΣΕΒ, είχε προκληθεί επειδή η ηγεσία του τελευταίου είχε προσκαλέσει στην κλειστή συνεδρίαση της ετήσιας συνέλευσής της σαν ομιλητή τον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Καραμανλή. Αν και τότε η κυβέρνηση, εξαπέλυσε επίθεση στο ΣΕΒ, διότι αισθάνθηκε πως χάνει ένα αξιόλογο σύμμαχο, φέτος το σκηνικό επαναλαμβάνεται αφού και πάλι ο πρόεδρος της ΝΔ θα είναι ομιλητής στην κλειστή συνεδρίαση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προκαλούν αξιώνοντας φτηνό ρεύμα (2013-02-05 00:00:00.0)
Νέες αξιώσεις και στήριξη του μνημονίου (2010-09-03 00:00:00.0)
Αστειότητες ΣΕΒ... (2010-06-02 00:00:00.0)
Συμπαιγνία σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων (2008-07-01 00:00:00.0)
Πώς «αλλάζουν» οι καιροί (2002-05-28 00:00:00.0)
Σχέσεις αγάπης και αλληλοστήριξης! (2001-07-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ