Τρίτη 28 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πώς «αλλάζουν» οι καιροί

Πέρσι το Μάη, ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης είχε εμφανιστεί από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου των Βιομηχάνων (ΣΕΒ) σαν ο μεγάλος κατήγορος των κεφαλαιοκρατών που εκμεταλλεύονται στυγνά τους εργαζόμενους, προκαλώντας την οργή της ηγεσίας του ΣΕΒ και όχι μόνο. Στη συνέχεια - υπεραμυνόμενος των θέσεων του πρωθυπουργού - είχε βγει ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης και κατηγόρησε δημόσια την ηγεσία του ΣΕΒ ότι αποτελεί «παραμάγαζο της ΝΔ» (!).

Η τότε «σκληρή» κόντρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με την ηγεσία των βιομηχάνων - φραστική, βέβαια, και για τα μάτια του κόσμου - δεν έγινε τυχαία. Κάτω από το βάρος της παλλαϊκής αντίδρασης που είχαν προκαλέσει τα προαναγγελθέντα - το Μάρτη του 2001 - μέτρα της κυβέρνησής τους για το Ασφαλιστικό, ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του ΠΑΣΟΚ προσπάθησαν να περιορίσουν όσο μπορούσαν το πολιτικό κόστος των αντιδραστικών τους επιλογών, ανταλλάσσοντας άσφαιρα πυρά με την ηγεσία του ΣΕΒ και τη ΝΔ.

Φέτος - ένα χρόνο μετά την περσινή φραστική αντιπαράθεση κυβέρνησης και βιομηχάνων - ο πρωθυπουργός τα είπε (χτες) στο Μέγαρο Μαξίμου με την ηγεσία του ΣΕΒ. Μίλησαν σαν δυο καλοί φίλοι και για το Ασφαλιστικό και για τις Δημοτικές Εκλογές και για το Φορολογικό και για ό,τι άλλο ενδιαφέρει την ηγεσία του ΣΕΒ. Η συνάντηση έγινε ενόψει της σημερινής ετήσιας γενικής συνέλευσης των βιομηχάνων, όπου κυβέρνηση και ηγεσία του ΣΕΒ αναμένεται να ανταλλάξουν δημόσια φιλοφρονήσεις...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ