Τρίτη 28 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Και συναίνεση και «υψηλοί τόνοι»!

Δεδομένη θεωρεί τη συναίνεσή της προς την κυβερνητική πολιτική στα εθνικά θέματα, αλλά και στην οικονομία η ηγεσία της ΝΔ. Ακριβώς γι' αυτό επιχειρεί να ανεβάσει τους ανούσιους, προεκλογικούς και δήθεν αντιπολιτευτικούς τόνους, σε μια προσπάθεια να πείσει ότι «δεν ταυτίζεται» με την εφαρμοζόμενη πολιτική, με απώτερο σκοπό βέβαια να εισπράξει τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Ο Κ. Καραμανλής, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του σε Κάλυμνο και Κω, αναφερόμενος στα εθνικά θέματα τόνισε: «Μπροστά στο εθνικό συμφέρον, μπροστά στα εθνικά μας ζητήματά μας όλοι οι Ελληνες είμαστε ενωμένοι. Η εθνική ομοψυχία είναι δεδομένη. Και η ΝΔ απέδειξε, κατ' επανάληψη, την απόλυτή αφοσίωσή της στην αρχή αυτή». Καυχήθηκε μάλιστα ότι το κόμμα του στήριξε τον Κ. Σημίτη στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, ενώ πάντα κατέθετε προτάσεις για τη «στήριξη των εθνικών θεμάτων». Ειδικά για το θέμα του ευρωστρατού επανέλαβε τη γνωστή κριτική, ότι δηλαδή η κυβέρνηση δεν παρέμβηκε έγκαιρα και «δεν κατάφερε να καταστήσει κατανοητές και σαφείς τις ελληνικές θέσεις», ενώ επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός τώρα επισείει το βέτο και για πρώτη φορά θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, γεγονός που, κατά τον πρόεδρο της ΝΔ, δύο πράγματα μπορεί να σημαίνει: «Είτε ότι απέτυχε η πολιτική που ακολουθούσε ως τώρα και βρισκόμαστε σε δύσκολη καμπή είτε επιχειρούν να εμπλέξουν τα εθνικά ζητήματά μας σε κομματικά και ενδοκομματικά παιχνίδια». Γι' αυτό καταλήγοντας είπε ότι «στηρίζουμε σε κάθε περίπτωση και έναντι οιουδήποτε κομματικού τιμήματος τις εθνικές θέσεις, όμως λευκή εντολή δε δίνουμε σε κανέναν».

Ταυτόχρονα ο Κ. Καραμανλής κατηγόρησε τον Κ. Σημίτη ότι «προσπαθεί να ξαναδιχάσει τους Ελληνες», καταφεύγοντας στο σκληρό ροκ και στην ύψωση διαχωριστικών γραμμών. Ο ίδιος παρουσιάστηκε στον αντίποδα, επιχειρώντας άλλο ένα φραστικό και ψηφοθηρικό «άνοιγμα προς την αριστερά»: «Δε με χωρίζει τίποτε με κάποιον απλώς και μόνον επειδή οι γονείς μας βρέθηκαν σε διαφορετικά στρατόπεδα στα "πέτρινα χρόνια" της δεκαετίας του '40» είπε και πρόσθεσε: «Σημασία έχει τώρα που επουλώσαμε τις πληγές, τώρα που μπορούμε να κοιτάμε μπροστά χωρίς προκαταλήψεις από το χθες, τώρα να θέσουμε σε ενέργεια την πραγματικά επωφελή διάσταση της συνεργασίας. Και αυτό ζητώ να το κάνουμε πράξη πριν από όλα στο χώρο της αυτοδιοίκησης».

Από την Κω ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο ζήτημα της μετανάστευσης, πριμοδοτώντας μια πολιτική αστυνομικής αντιμετώπισης και ενίσχυσης της ξενοφοβίας και του ρατσισμού. «Δεν μπορεί η Ελλάδα να παρουσιάζει εικόνα ξέφραγου αμπελιού», τόνισε, ενώ συνέδεσε το φαινόμενο της μετανάστευσης με το οργανωμένο έγκλημα και τη διακίνηση ναρκωτικών, καλώντας την κυβέρνηση «να ξυπνήσει» και να ακολουθήσει «πιο ενεργό πολιτική»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ