Τρίτη 28 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ
Παγκρήτια κινητοποίηση ενάντια στη βάση της Σούδας

Με μεγάλη συμμετοχή και αγωνιστικότητα πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 26 Μάη, η Παγκρήτια Κινητοποίηση Ειρήνης έξω από την αμερικανονατοϊκή βάση της Σούδας, που διοργάνωσαν η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων και μαζικοί φορείς της πόλης, καθώς και φορείς των άλλων νομών της Κρήτης.

Ο λαός της Κρήτης, με ιδιαίτερα μεγάλη τη συμμετοχή των νέων, διαδήλωσε την αντίθεσή του στα νέα σχεδία των ιμπεριαλιστών, στις βάσεις του θανάτου που βρίσκονται στο νησί, αλλά και την αλληλεγγύη του στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης, δίνοντας υπόσχεση για νέους αγώνες ακόμα πιο μαζικούς και μαχητικούς. Το αγωνιστικό ραντεβού δόθηκε στα Χανιά στην πλατεία της αγοράς, όπου συγκεντρώθηκαν οι διαδηλωτές απ' όλη την Κρήτη. Το Καραβάνι της Ειρήνης με μηχανοκίνητη πορεία ξεκίνησε, μέσα από τους κεντρικούς, δρόμους των Χανίων τη διαδήλωσή του ως και λίγο πριν από τη βάση. Φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν» και «Ενας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός», οι φίλοι της Ειρήνης πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη βάση, όπου τους «υποδέχτηκαν» ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Στη συγκέντρωση που έγινε μίλησε η Κατερίνα Κουρίτα, μέλος της Επιτροπής Ειρήνης των Χανίων, τονίζοντας ότι «Ο λαός της Κρήτης δε θα συνηθίσει με κανένα τρόπο την παρουσία των αμερικανονατοϊκών Φονιάδων, ούτε θα εξαγοραστούν οι συνειδήσεις του από τα ματωμένα τους δολάρια. Η Κρήτη, νησί αγωνιστικών παραδόσεων και αντίστασης, ειρήνης και φιλίας των λαών θα πρέπει άμεσα να απαλλαχτεί από τη βάση της Σούδας».

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και χαιρέτισαν πολλοί φορείς, απ' όλους τους Νομούς της Κρήτης, η Επιτροπή κατά των βάσεων και της εξάρτησης Χανίων, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, η Παγχανιώτικη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Χανίων, η ΕΛΜΕ Χανίων, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Χανίων, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου, η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου, ο Σύλλογος ΟΤΑ Λασιθίου, Σύλλογος εργαζομένων στο Νοσοκομείο, ο Ενιαίος Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου κ.ά.

Το ψήφισμα που διαβάστηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα από τους διαδηλωτές τόνισε πως ο ιμπεριαλισμός σήμερα «δείχνει ακόμα πιο άγρια τα δόντια του, σπέρνοντας την καταστροφή, τη φτώχεια, τη δυστυχία και το θάνατο με απώτερο στόχο την καθυπόταξη των λαών. Στο όνομα του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, οι παγκόσμιοι τρομοκράτες ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, εξαπολύουν τον πιο λυσσαλέο και άγριο πόλεμο εναντίον όλων αυτών που αντιστέκονται στη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Χτες η Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, σήμερα η Παλαιστίνη, αύριο;.. Μπροστά σε αυτήν την τραγική πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να μείνει απαθής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ