Τρίτη 28 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
Αρνείται να στήσει Δημοτική Αστυνομία

Την κατηγορηματική άρνησή του να δεχτεί τη λειτουργία της δημοτικής αστυνομίας και τις νέες αρμοδιότητες καταστολής που αναλαμβάνει, εκφράζει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης, ζητώντας να ανακληθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) που τη δημιουργεί.

Σε πρόσφατη συνεδρίασή του, το σώμα εξέφρασε τη ριζική διαφωνία του με την προωθούμενη δημιουργία της «στεγανής υπηρεσίας», η οποία δε λογοδοτεί ούτε ελέγχεται από το κυρίαρχο όργανο λαϊκής έκφρασης, το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στη σχετική απόφαση σημειώνεται: «Δεν αποδεχόμαστε τη λειτουργία μιας Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία θα διενεργεί συλλήψεις, θα χρησιμοποιείται κατά περίπτωση ως μηχανισμός καταστολής, θα έχει ανακριτικά καθήκοντα, θα ασχολείται αορίστως και γενικώς με την "ευταξία" και "ευκοσμία"... Επειδή με το ΠΔ επιχειρούνται σοβαρές ανατροπές του δημοτικού κώδικα, επειδή τα βάρη λειτουργίας ενός σώματος το οποίο δε λογοδοτεί ουσιαστικά στο δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα φορτωθούν στους δημότες, ζητάμε την ανάκλησή του. Δηλώνουμε ότι δε θα δεχτούμε τη λειτουργία μέσα στα σπλάχνα της Δημοτικής Αρχής, κυρίαρχου οργάνου δημοκρατικής έκφρασης του λαού, μηχανισμούς καταστολής των λαϊκών διεκδικήσεων χωρίς τον ουσιαστικό έλεγχο των Δημοτικών Συμβουλίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ