Τρίτη 28 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα αποκαταστημένα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΚΟΥΣΑΤΕ, τη χτεσινή φοβερή... είδηση; Με τη χτεσινή συνάντηση ηγεσίας του ΣΕΒ και πρωθυπουργού -- λέει -- αποκαταστάθηκαν επιτελούς οι σχέσεις του Κ. Σημίτη με τους Ελληνες βιομηχάνους.

Δηλαδή, τόσον καιρό ήταν διαταραγμένες; Μα, αν συνέβαινε αυτό τόσον καιρό και, ταυτόχρονα, είχαμε τόσα ξεπουλήματα, άλλα αντεργατικά μέτρα και αντιλαϊκά νομοσχέδια και το Ασφαλιστικό να είναι στην τελική του φάση, αναλογιστείτε τι έχει να γίνει από εδώ και πέρα.

Η δική μας γνώμη, πάντως, είναι διαφορετική. Οι έρωτες μπορεί να περνούν, οι γάμοι συμφέροντος όμως κρατάνε γερά.

ΚΑΙ Η «γκαλοπολογία» συνεχίζεται! Με βάση το τελευταίο της Βι Πι Αρ Σι, οι Ελληνες θέλουν μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με πρωθυπουργό τον Σημίτη και για υπουργούς ...τους σημερινούς, του ΠΑΣΟΚ...

Είπαμε, βρε παιδιά, να υπαγορεύουν την ψήφο μας τα γκάλοπ, αλλά, τέλος πάντων, μπορούν να το κάνουν με πιο διακριτικό τρόπο και να μη μας βγάζουν... ψυχασθενείς.

E, ΟΧΙ ΚΑΙ απέτυχε με τη συμμετοχή του στη Γιουροβίζιον ο Μιχάλης Ρακιντζής! Λίγο το έχετε, να μας απαλλάξει για έναν ολόκληρο χρόνο από όλη αυτή τη φαρσοκωμωδία που αποκαλείται διαγωνισμός ευρωπαϊκού τραγουδιού;

Γιατί, εδώ που τα λέμε, αν τον δει αυτό το διαγωνισμό κάποιος που δε γνωρίζει περί τίνος πρόκειται, θα υποθέσει -- και λογικά ο άνθρωπος -- ότι ο μέσος Ευρωπαίος έχει σαν βασική γλώσσα του τα αγγλικά και είναι χαζοχαρούμενος.

Ασε για τη μουσική -- τρόπος του λέγειν, δηλαδή. Ολα τα τραγούδια έμοιαζαν τόσο πολύ μεταξύ τους, που αν δεν άκουγες την εκφώνησή τους, δεν μπορούσες με τίποτε να καταλάβεις ποια χώρα εκπροσωπούσε το καθένα. Προφανώς, ήθελαν να δώσουν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα καλλιέργειας της ...πολυπολιτισμικής Ευρώπης.


Γρηγοριάδης Κώστας

Αναμφίβολα, βέβαια, δεν είναι λίγοι αυτοί που... κοπιάζουν, για να επιτευχτεί το παραπάνω αποτέλεσμα. Ευτυχώς, όμως, δεν ταιριάζει με την πραγματικότητα. Αλλωστε, μπορείτε να κρίνετε και από εμάς τους Ελληνες. Δεν είμαστε αυτό που θέλουν να παρουσιάζουν ότι είμαστε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ