Τρίτη 28 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί ιδιωτικής ασφάλισης...

Γρηγοριάδης Κώστας

Νέα κίνητρα, που θα ενθαρρύνουν την ανάπτυξη της πρόσθετης ιδιωτικής ασφάλισης των εργαζομένων, υποσχέθηκε τις προάλλες ο υπουργός Εργασίας στους εκπροσώπους των ασφαλιστικών εταιριών. Με άλλα λόγια, υποσχέθηκε τη διάθεση κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Χρήματα, που μπορεί να δίνονται και σε εργαζόμενους, αλλά μόνον εφόσον κάνουν ιδιωτική ασφάλιση. Δηλαδή, τελικά, θα καταλήγουν στα θησαυροφυλάκια των εταιριών.

Ισως, βέβαια, αναρωτηθείτε τι χρειάζεται η πρόσθετη ιδιωτική ασφάλιση και τα περισσότερα, μάλιστα, κίνητρα, όταν ο κ. Χριστοδουλάκης και οι υπόλοιποι κυβερνώντες ισχυρίζονται, σε όλους τους τόνους, ότι λύνουν το Ασφαλιστικό, για τα επόμενα τριάντα - σαράντα χρόνια, εξασφαλίζοντας στους εργαζόμενους ικανοποιητικές συντάξεις, κλπ., κλπ.

Εμ, πώς. Πρώτον, υπάρχουν κάποιοι υψηλόμισθοι - λίγοι, βέβαια, αλλά η κυβέρνηση έχει έντονο το αίσθημα του ...δικαίου - που έχουν λεφτά και θέλουν να συμπληρώσουν την όποια σύνταξή τους. Δεύτερον, κάτι ξέρει περισσότερο ο κ. Ρέππας, για το μέλλον που επιφυλάσσει η κυβερνητική μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό και προετοιμάζεται αναλόγως. Αλλωστε, ούτε οι ασφαλιστικές εταιρίες περιμένουν να ανοίξουν οι δουλιές τους, από τους λίγους υψηλόμισθους. Οι φιλοδοξίες τους είναι πολύ ευρύτερες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ