Τρίτη 28 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003»
Πρόγραμμα αντιιμπεριαλιστικής δράσης της Επιτροπής Αθήνας

Η Επιτροπή Αθήνας της «ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003» κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης
Η Επιτροπή Αθήνας της «ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003» κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης
Την οργάνωση πολύμορφων δραστηριοτήτων στο προσεχές χρονικό διάστημα, με στόχο την παραπέρα ανάπτυξη του φιλειρηνικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος αποφάσισε στη χτεσινή πρώτη συνεδρίασή της η Επιτροπή Αθήνας «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003». Η Επιτροπή Αθήνας δημιουργήθηκε πριν λίγες μόλις μέρες, με τη συμμετοχή μαζικών φορέων εργαζομένων, νεολαίας, ΕΒΕ, γυναικών, μεταναστών, καλλιτεχνών και άλλων με στόχο την οργάνωση του αγώνα του ελληνικού λαού, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στη Θεσσαλονίκη, τον Ιούνη του 2003.

Κυρίαρχο χαρακτηριστικό των δραστηριοτήτων είναι η ανάπτυξη του αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, την ελληνική κυβέρνηση και όλους όσοι στηρίζουν τις αντιλαϊκές επιλογές τους. Ενάντια στις κεντροαριστερές και κεντροδεξιές προτάσεις διαχείρισης του συστήματος, που στόχο έχουν τη χειραγώγηση και άμβλυνση των αντιδράσεων των εργαζομένων και του λαού.

Τα μέλη της Επιτροπής επισήμαναν ότι οι αγώνες των εργαζομένων, της αγροτιάς, της νεολαίας μπορούν να μετρήσουν νίκες ενάντια στον ιμπεριαλισμό και να ανατρέψουν την κυριαρχία του. Τα πρώτα μηνύματα που φτάνουν από τον κόσμο σχετικά με τους στόχους της Επιτροπής είναι πολύ θετικά. Ενώ τονίστηκε η ανάγκη για τη δημιουργία αντίστοιχων επιτροπών στις γειτονιές, τα σχολεία, τους χώρους δουλιάς, ώστε όλο και μεγαλύτερα τμήματα των εργαζομένων και του λαού να κάνουν τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό δική τους υπόθεση.

Οι δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια των γενικότερων κινητοποιήσεων για τη Θεσσαλονίκη το 2003 είναι οι εξής: Στις 19 Ιουνίου, συζήτηση με τη συμμετοχή φορέων του μαζικού λαϊκού κινήματος, για τον ευρωστρατό, την ευρωαστυνομία, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Στις 20 Ιουνίου, συγκέντρωση και πορεία στα γραφεία της ΕΕ στην Αθήνα, την ίδια ημέρα που θα γίνεται η διαδήλωση στη Σεβίλλη κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.Στις 22 Ιουλίου συζήτηση με θέμα «Ενα χρόνο μετά τη Γένοβα: Συμπεράσματα και στόχοι».

Εξάλλου, η Επιτροπή αποφάσισε τη συμμετοχή της σε αγωνιστικές εκδηλώσεις όπως: στη μεγάλη πανεργατική απεργία στις 29 του Μάη, στην τρίτη Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη Συνδικάτων στο Πάντειο τη 1 και 2 Ιουνίου, στη σύσκεψη που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στις 5 Ιουνίου για τη συγκρότηση Πανελλαδικής Επιτροπής ενόψει της Συνόδου Κορυφής στη Θεσσαλονίκη, στις διαδηλώσεις που θα γίνουν στις 20 Ιουνίου στη Σεβίλλη. Ακόμα έγιναν προτάσεις για την οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Στην Επιτροπή συμμετέχουν: Χ. Παπαμάργαρης, ΕΕΔΔΑ, Π. Σοφός, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου, Γ. Πέρρος, μέλος γραμματείας Συντονιστικού Σωματείων Αθήνας, Γ. Πρωτούλης, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, Γ. Γκιόκας, ΝΔΕ, Β. Κολοβός, ΠΟΘΑ, Χ. Χαλβατζόγλου, ΟΒΣΑ, Σπ. Τάλος, μετανάστης - μέλος ΔΣ Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, Α. Μανδηλαρά, μέλος ΔΣ της ΟΓΕ, Α. Τζιώκα, ΕΕΔΥΕ, Λ. Ταμουρίδης, ΠΕΑΕΑ, και ακόμα τα μέλη της γραμματείας του Συντονιστικού Σωματείων Αθήνας, Θ. Πατερέλης, Φ. Βαρδής, και Β. Πετρόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ