Τρίτη 28 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ
Δημαγωγία και «αντιδεξιές κορόνες»

Την άκρατη υποσχεσιολογία για έργα που θα... γίνουν στο μέλλον - πολλά από τα οποία έχουν εξαγγελθεί παλιότερα και θα έπρεπε να είχαν, ήδη, ολοκληρωθεί - υπέστη, προχτές η Λαμία και γενικότερα ο νομός Φθιώτιδας, με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, που συνοδευόταν από μεγάλο κυβερνητικο-κομματικό κλιμάκιο. Προηγουμένως, ο Κ. Σημίτης, περνώντας από την Αταλάντη, εισέπραξε τις διαμαρτυρίες των κατοίκων που είχαν υψώσει πανό στον εθνικό δρόμο, όπως συνέβη και στις Λιβανάτες από τους αγρότες που πρόβαλλαν: «ΟΧΙ στην εγκατάλειψη της υπαίθρου». Στη Λαμία οι κομμουνιστές έκαναν πικετοφορία στους δρόμους της πόλης ενημερώνοντας για τους στόχους της επίσκεψης Σημίτη.

Πρόκειται για μια προεκλογικού τύπου κυβερνητική φιέστα. Και είναι χαρακτηριστικό ότι στη συγκέντρωση στο κλειστό γυμναστήριο Λαμίας, όπου μίλησε ο πρωθυπουργός, συμμετείχαν μεταφερόμενοι από όλη την Περιφέρεια Στερεάς - Εύβοιας χειροκροτητές που έφτασαν με 15-20 πούλμαν.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, αντί απαντήσεων στα πραγματικά προβλήματα, εκτός από την υποσχεσιολογία, επιδόθηκε σε αντιδεξιές κορόνες και δημαγωγικές επιθέσεις κατά της ΝΔ με την πολιτική της οποίας συμπίπτει η πολιτική του ΠΑΣΟΚ...

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Κ. Σημίτης, συμπλήρωσε τις ανέξοδες εξαγγελίες του με μια νέα υπόσχεση: Για την ίδρυση πανεπιστημίου Ανατολικής Στερεάς με έδρα τη Λαμία.

«Είναι κι αυτό δείγμα της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζονται τα ζητήματα της Παιδείας», όπως απάντησε με ανακοίνωσή του το ΝΣ Φθιώτιδας της ΚΝΕ, συμπληρώνοντας: «Εξαγγέλλονται νέα πανεπιστήμια την ίδια ώρα που με την αντιεκπαιδευτική πολιτική διώχνονται οι μαθητές από τα σχολεία και υποβαθμίζονται οι σπουδές».

«Ηταν μια φιέστα με έντονο προεκλογικό χαρακτήρα και περιεχόμενο και με μεταφερόμενους χειροκροτητές, που αποσκοπούσε στη δημιουργία εντυπώσεων και στην παραπλάνηση του λαού», επισημαίνει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ που καλεί το λαό και τη νεολαία της περιοχής να βγάλει συμπεράσματα: «Σε αγωνιστική συσπείρωση και πάλη στο δρόμο του Λαϊκού Μετώπου για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με «σημαία» την εγκληματική πολιτική που ευθύνεται για τα όσα βιώνει ο λαός της Στερεάς (2023-03-28 00:00:00.0)
Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη Φθιώτιδα (2023-02-24 00:00:00.0)
Δραστηριότητες της ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ (2010-07-06 00:00:00.0)
Ο βασιλιάς φάνηκε «γυμνός» (2000-03-30 00:00:00.0)
Προεκλογική φιέστα με «θύματα» αγρότες και γυναίκες (1999-12-11 00:00:00.0)
Ρουσφέτια με... "ειδικές ανάγκες" (1995-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ