Τετάρτη 15 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ρουσφέτια με... "ειδικές ανάγκες"
  • Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τις καταγγελίες περί ύπαρξης, στη Φθιώτιδα, "βιομηχανίας παραγωγής αναπήρων", με στόχο το διορισμό τους ως άτομα με ειδικές ανάγκες
  • Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα

Τις καταγγελίες που φέρνει στη δημοσιότητα ο τοπικός Τύπος της Φθιώτιδας,περί "βιομηχανίας παραγωγής αναπήρων",μέσω της οποίας γίνεται σκόπιμη κατάταξη υγιών ατόμων στον πίνακα των ατόμων με ειδικές ανάγκες, με τελικό σκοπό να διοριστούν ρουσφετολογικά και καθ' υπέρβαση των όσων ορίζει ο νόμος, φέρνουν στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Ορ. Κολοζώφ και Δ. Κουμπούρης.Οπως επισημαίνουν και στην ερώτηση, το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας με απόφαση του ΔΣ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας σχετικά με το θέμα.

"Διάχυτη είναι, τονίζεται στην ερώτηση, η αντίληψη στον κόσμο, πως τέτοιου είδους ρουσφετολογικές δραστηριότητες υπήρχαν επί κυβερνήσεως ΝΔ και συνεχίστηκαν και επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ. Η σημερινή κυβέρνηση και τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες του Κόμματός μας για υποσχεσιολογία, ρουσφέτι και παραγοντισμό".

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, που περιλαμβάνονται στη μηνυτήρια αναφορά του, το τελευταίο εξάμηνο έχουν προσληφθεί 60 άτομα, ενώ τα τρία τελευταία χρόνια έχουν προσληφθεί 600, χωρίς να ακολουθείται η σειρά που επιβάλλει ο σχετικός νόμος. Επίσης 25 αιτήσεις μεταφέρθηκαν από τη Λαμία στα τέλη του 1994 σε άλλες επιτροπές της Αθήνας και οι ενδιαφερόμενοι τοποθετήθηκαν σε ΔΕΚΟ. Είναι χαρακτηριστικό, όπως επισημαίνεται, ότι πολλοί από αυτούς, παρ' όλο ότι είχαν καταθέσει αίτηση για πρώτη φορά στις αρχές Δεκέμβρη του 1994 διορίστηκαν μέσα σε τριάντα μέρες.

"Σίγουρα πίσω υπάρχει και πολιτική κάλυψη", δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και πρόσθεσε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που οι τοποθετήσεις έγιναν από επιτροπές της ΑΘήνας ενώ ο φάκελος βρισκόταν στη Λαμία.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό Προεδρίας, "τι πρόκειται να πράξει η κυβέρνηση προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα γεγονότα και να αποδοθεί δικαιοσύνη, έναντι εκείνων που είχαν πραγματικά ανάγκη και καταδικάστηκαν σε αναμονή", καθώς και "τι πρόσθετα μέτρα προτίθεται να πάρει προκειμένου να διασφαλίσει το αδιάβλητο των διαδικασιών ενός νόμου, που υποτίθεται πως θεσπίστηκε για να προστατεύσει τα συμφέροντα των ατόμων με ειδικές ανάγκες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ