Τετάρτη 15 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Από την Α' και Δ' δέσμη στην ΕΛ.ΑΣ

Με κοινή απόφαση των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Εθνικής Παιδείας καθορίστηκε ο αριθμός των ιδιωτών - ανδρών και γυναικών - που θα πάρουν μέρος στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις, διεκδικώντας μια θέση στην Ελληνική Αστυνομία, ως απλοί αστυφύλακες, είτε ως αξιωματικοί.

Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων θα προσληφθούν φέτος 1.500 αστυφύλακες και 100 αξιωματικοί. Το ποσοστό των ιδιωτών γυναικών που θα εισαχθούν στις σχολές αστυφυλάκων και αξιωματικών κατά το έτος 1995 καθορίζεται σε 10% του αριθμού των εισαγομένων. Αυτό σημαίνει ότι από το σύνολο των προσληφθέντων θα είναι μόνο 10 αξιωματικίνες και μόνο 150 αστυφυλακίνες.

Οι υποψήφιοι θα δώσουν εξετάσεις στα μαθήματα της πρώτης και τέταρτης δέσμης το ίδιο όπως όλοι οι υποψήφιοι. Στη συνέχεια οι επιτυχόντες θα ακολουθήσουν για πρώτη φορά το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο καταρτίζεται αυτήν την περίοδο και στοχεύει στην ποιοτική αναβάθμιση της πρακτικής και θεωρητικής εκπαίδευσης των νέων αστυνομικών.

Με την είσοδο των ιδιωτών για το 1995 προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 800 εκατομμυρίων δραχμών περίπου, ενώ το 1996 η δαπάνη θα πλησιάσει τα δύο δισ. δραχμές. Η δαπάνη για την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους το 1997, οπότεθα αποφοιτήσουν και οι πρώτοι πτυχιούχοι αστυνομικοί, αναμένεται ότι θα ξεπεράσει τα τρία δισεκατομμύρια δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ