Τετάρτη 15 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προστασία για τον Ολυμπο

Δεν πρόκειται να δημιουργηθεί κανένα χιονοδρομικό κέντρο στον Ολυμπο, ούτε κάποια άλλη δραστηριότητα, που θα αλλοιώνει την ιστορική και περιβαλλοντική φυσιογνωμία του σημαντικού αυτού βουνού.

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε χτες η υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Ελ. Παπαζώη, σε αντιπροσωπεία της διεθνούς οικολογικής οργάνωσης "Mountain Wilderness", που έχει ως αντικείμενο την προστασία των βουνών του πλανήτη. Η αντιπροσωπεία της οργάνωσης παρέδωσε στην υφυπουργό μανιφέστο 50 προσωπικοτήτων από όλη την Ευρώπη, με το οποίο ζητούσαν να μην δημιουργηθούν χιονοδρομικά κέντρα στον Ολυμπο.

Η υφυπουργός ανέφερε επίσης ότι στο πλαίσιο κοινοτικών προγραμμάτων τμήματα του Ολύμπου πρόκειται να ενταχθούν στο δίκτυο οικοτόπων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Επίσης και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι απαιτείται συνολική αντιμετώπιση της προστασίας του Ολύμπου από πλευράς, όχι μόνο οικολογικής, αλλά και πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ το ΥΠΕΧΩΔΕ αποφάσισε να ενισχύσει μια Παγκόσμια Συνάντηση για τον Ολυμπο και τα Ιερά Βουνά, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ