Τετάρτη 15 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να κλείσει ο "φάκελος Τζανακάκη"

Με σύνθημα "όχι στην ποινικοποίηση των καταλήψεων" οι μαθητές του Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου Αμπελοκήπων πραγματοποίησαν χτες πορεία και καθιστική διαμαρτυρία - για μια περίπου ώρα - έξω από τον Αρειο Πάγο, διακόπτοντας την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Οπως επισήμανε η Ελένη Δρακοπούλου μέλος του 15μελούς Συμβουλίου του Λυκείου, σκοπός της κινητοποίησης αυτής των μαθητών που συνεχίζουν την κατάληψη του σχολείου τους ήταν "όχι μόνο για να διαμαρτυρηθούμε για το εγκλεισμό της συμμαθήτριάς μας στο αναμορφωτήριο αλλά και να αγωνιστούμε για την αποποινικοποίηση των καταλήψεων, καθώς και για το κλείσιμο του σχετικού φακέλου που ο εισαγγελέας Τζανακάκης συνεχίζει να κρατάει ανοιχτό".

Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας πήρε μέρος και η 16χρονη Γωγώ που οι συμμαθητές φρόντισαν και κράτησαν μακριά της τις κάμερες και τους δημοσιογράφους. Αμέσως μετά οι μαθητές συνέχισαν την πορεία επί των Λεωφόρων Αλεξάνδρας και Βασιλίσσης Σοφίας και επέστρεψαν στο σχολείο τους. Λίγο πριν το τέλος της πορείας συνελήφθη και αφέθηκε μετά από λίγο ελεύθερο, εξωσχολικό στοιχείο που χωρίς λόγο άρχισε να κλοτσάει την πόρτα ενός διερχόμενου αυτοκινήτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ