Πέμπτη 30 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Αναδιοργάνωση εν μέσω «θυέλλης»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Οι αποκαλύψεις, όσον αφορά στα πραγματικά(;) γεγονότα συνεχίζονται. Ο πόλεμος μεταξύ της CIA και του FBI μαίνεται. Οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο ωρύονται ειδικά, όταν η παρέλαση και η κατάθεση μαρτύρων στην ειδική επιτροπή, κεκλεισμένων των θυρών, συνεχίζεται καθώς ο χρόνος ολοένα και μειώνεται μέχρι την εκλογική αναμέτρηση του Νοέμβρη. Η αμερικανική κυβέρνηση ρίχνει όλο το βάρος της στα αποτελέσματα της ευρωπαϊκής περιοδείας Μπους, καθώς το τριήμερο του τρόμου --όταν όλη η χώρα ήταν σε συναγερμό εν αναμονή της επίθεσης-- πέρασε χωρίς να συμβεί απολύτως τίποτα και ετοιμάζει την «αντεπίθεσή», εφ' όλης της ύλης. Τα ερωτήματα, φυσικά, εξακολουθούν να παραμένουν, ενώ ολοένα και περισσότερα προστίθενται...

Καθώς, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ασοσιέιτεντ Πρες», το FBI κατέστρεψε στοιχεία που είχαν περισυλλεγεί κατά τη διάρκεια της έρευνας για τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του «στόχου», δηλαδή του Μπιν Λάντεν, καθώς «και άλλων μη προσδιορισμένων στόχων», σύμφωνα με το μνημόνιο που συντάχθηκε από τους πράκτορες του FBI και στάλθηκε στην έδρα του στην Ουάσινγκτον το Μάρτιο του 2000. Πώς έγινε κατορθωτό να έρθει στη δημοσιότητα, μετά από προσφυγή του Electronic Privacy Information Center βάσει της Πράξης για την Ελευθερία της Πληροφόρησης -(Freedom of Information Act).

Παράλληλα, το περιοδικό TIME δίνει στη δημοσιότητα αποσπάσματα του υπομνήματος που συνέταξε, η Κόλιν Ρόουλι, πράκτορας του FBI από τη Μινεάπολη, η οποία κατηγορεί την ηγεσία της υπηρεσίας ότι όχι μόνο δεν αξιολόγησε σωστά τις πληροφορίες που είχε αλλά μπλόκαρε και τις έρευνες για τον Ζαχάρια Μουσάουι. Η αποκάλυψη αυτή γίνεται λίγες ημέρες μετά τον σάλο που ξεσήκωσε ο πράκτορας του FBI στο Φοίνιξ της Αριζόνας με το «Μνημόνιο Φοίνιξ». Την ίδια ώρα η εφημερίδα Los Angeles Times με δημοσίευμά της την Τετάρτη αποκαλύπτει ότι η ιταλική αστυνομία είχε από τον περασμένο Αύγουστο κασέτες με συνομιλίες δύο μελών της Αλ Κάιντα που προαναγγέλλουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης Τζον Ασκροφτ και του διευθυντή του FBI Ρόμπερτ Μίλερ, το FBI θα αναδιοργανωθεί, για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα την τρομοκρατία.

Πρόκειται για ένα σχέδιο μαζικής και ριζικής αναδιοργάνωσης του μεγαλύτερου γραφείου ερευνών του πλανήτη, «προκειμένου να προστατεύσει τις ΗΠΑ από τρομοκρατικές επιθέσεις, επιχειρήσεις ξένων μυστικών υπηρεσιών, κατασκοπία καθώς και επιθέσεις στο χώρο του κυβερνοδιαστήματος και εγκλήματα υψηλής τεχνολογίας», σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρχηγού του FBI.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ