Πέμπτη 30 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ - ΗΠΑ
Νέα «συνήθη» πλήγματα

Αποστέλλει, και πάλι μετά το 1991, μόνιμο αντιπρόσωπο στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης στην Τζέντα η Βαγδάτη, μετά από σχετική άδεια της Σ. Αραβίας

ΒΑΓΔΑΤΗ.-

Πολιτικές εγκαταστάσεις της επαρχίας Νινέβρ, στο Βόρειο Ιράκ, ήταν ο στόχος των αμερικανικών αεροσκαφών, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιρακινού υπουργείου Αμυνας, που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ΙΝΑ. Η ανακοίνωση τονίζει ότι από την επίθεση τραυματίστηκαν 5 πολίτες και ότι η ιρακινή αεράμυνα απέτρεψε περαιτέρω πλήγματα των αμερικανικών αεροσκαφών που πραγματοποίησαν 38 εξόδους, χτες, από τις βάσεις τους σε Τουρκία - Κουβέιτ.

Το ΙΝΑ, επίσης, μετέδωσε ότι ο Ιρακινός ΥΠΕΞ, Νατζί Σάμπρι, σε γραπτό μήνυμά του προς τον ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, χαρακτηρίζει «τρομοκρατική πράξη» τις καθημερινές πτήσεις πάνω από τις ζώνες «απαγόρευσης πτήσεων» στο Βόρειο και στο Νότιο Ιράκ και ζητά την άμεση παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας προκειμένου «τερματιστεί η εντεινόμενη επιθετικότητα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους».

Στο περιθώριο της είδησης αυτής, έγινε γνωστό ότι η Σ. Αραβία, προφανώς στο γενικότερο πλαίσιο βελτίωσης των σχέσεών της με το Ιράκ, επέτρεψε το διορισμό αντιπροσώπου της Βαγδάτης στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης, που εδρεύει στην Τζέντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ