Σάββατο 8 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Νέα αύξηση της ανεργίας

ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ.--

Ποιος ήταν ο λόγος που εκτόπισε τους Χριστιανοδημοκράτες από την εξουσία μετά από 16 συναπτά έτη; Οχι φυσικά το «φιλολαϊκό» πρόγραμμα των Σοσιαλδημοκρατών, αλλά οι υποσχέσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας. Η πραγματικότητα όμως για άλλη μία φορά διέψευσε τον «κοκκινοπράσινο» κυβερνητικό συνασπισμό.

Μετά την αρχική «ελπιδοφόρα έστω και μικρή κάμψη» που σημείωνε η ανεργία τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης από τους Σοσιαλδημοκράτες η ανεργία παρέμεινε σταθερή σε πολύ υψηλά επίπεδα και ξαναπήρε την ανιούσα. Τα νέα και γι' αυτό το μήνα δεν είναι καλά καταρχήν για το γερμανικό λαό, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο για την κυβέρνηση του καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ, αφού κατά το μήνα Μάη ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε δραματικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εργασίας, ο αριθμός των ανέργων σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση υπερέβη το όριο των 4 εκατομμυρίων ανέργων για πρώτη φορά από τα τέλη του 1999, ανερχόμενος τον Μάη σε 4.042.000 ανέργους. Η κατά 60.000 ανέργους αύξηση που σημειώθηκε σε σχέση με τον Απρίλη ήταν σχεδόν δεκαπλάσια αυτής που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία, ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Γραφείου Εργασίας, Φλόριαν Γκέρστερ δήλωσε ότι η απότομη αύξηση σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση αντανακλά το γεγονός ότι η επανεκκίνηση της οικονομίας δεν έχει γίνει ακόμη αισθητή στην αγορά εργασίας, καθώς και ότι η μεγαλύτερη αγορά εργασίας στην ευρωζώνη υφίσταται ακόμη τις επιπτώσεις από την παγκόσμια οικονομική πτωτική στροφή του περασμένου χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ