Σάββατο 8 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
Οι αποδείξεις...

Ποιον άνθρωπο έχουν φωτογραφίσει οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ως τον αρχηγό των «τρομοκρατών» στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου; Τον Μοχάμεντ Ατα.

Σελίδες επί σελίδων έχουν γραφτεί για τον άνθρωπο αυτό, που πια γνωρίζουμε τα πάντα για τη ζωή του. Ακόμη και τις απόψεις των καθηγητών του... Αραγε οι Αμερικανοί αξιωματούχοι που φαίνεται ότι γνώριζαν ή ανακάλυψαν όλα τα στοιχεία που τον αφορούσαν, ακόμη και ότι το γιόρταζε με αλκοόλ και γυναίκες την παραμονή της επίθεσης - εάν είναι δυνατόν, οι άνθρωποι που οι Αμερικανοί τους θέλουν να δρουν ως φανατικοί ισλαμιστές και να γίνονται καμικάζι στο όνομα τους Αλλάχ, να «αμαρτάνουν» σωρηδόν λίγες ώρες πριν την πράξη που θα τους ανοίξει την πόρτα για τον παράδεισο! - δε γνώριζαν ότι ο Μοχάμεντ Ατα είχε κάνει αίτηση στο υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ για την αγορά μικρού αεροσκάφους τον Μάιο μάλιστα του 2000;

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «El Pais», η οποία επικαλείται ρεπορτάζ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου ABC, αλλά και το βρετανικό BBC, ο Αιγύπτιος είχε διαβεβαιώσει το υπουργείο Γεωργίας ότι θα χρησιμοποιούσε το μικρό αεροσκάφος ως αποθήκη χημικών προϊόντων, αφού πρώτα αφαιρούσε τα καθίσματα.

Τελικά, το αίτημα του Ατα απορρίφθηκε από τις Αρχές, γεγονός που ο Αιγύπτιος κοινοποίησε στον Οσάμα μπιν Λάντεν. Ο Σαουδάραβας πολυεκατομμυριούχος αποφάσισε στη συνέχεια να αλλάξει τακτική, σύμφωνα με τους Αμερικανούς... Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Τίποτα... εξάλλου, γιατί να υπάρχουν απορίες; Μας τις έλυσε όλες ο Ντόναλντ Ράμσφελντ, που, μιλώντας κατά τη Σύνοδο των Υπουργών Αμύνης του ΝΑΤΟ, τόνισε ότι δε χρειάζεται να «υπάρχουν αδιάσειστες αποδείξεις» για τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας!


Χρ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ