Τετάρτη 12 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ
Με στόχο την ευρύτερη συσπείρωση δυνάμεων

Ο Αντ. Δράκος υποψήφιος νομάρχης

Ο Αντώνης Δράκος
Ο Αντώνης Δράκος
Με μεγάλο ενθουσιασμό έγινε δεκτή η ανακήρυξη του Αντώνη Δράκου ως υποψήφιου νομάρχη Σάμου, στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία (ΝΑΣ).

Ο Αντώνης Δράκος είναι εργαζόμενος στη ΔΕΗ (ηλεκτρολόγος) και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάμου, γνωστός για τη συνεπή και πρωτοπόρα συνδικαλιστική και κοινωνική του δράση, όπως είπε μεταξύ άλλων στην παρουσίασή του ο Οδυσσέας Φιλιππής, μέλος της γραμματείας της ΝΑΣ, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά και στις βασικές θέσεις και αρχές της Παράταξης για τις επερχόμενες εκλογές.

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό προς τους συγκεντρωμένους η γιατρός Ρούλα Στεφανάκη - Μαυρατζώτου μέλος της γραμματείας.

Ο υποψήφιος νομάρχης Αντώνης Δράκος στην ομιλία του, αφού αναφέρθηκε στη συνεπή αγωνιστική παρουσία της ΝΑΣ στα οκτώ χρόνια του θεσμού και στην πρωτοπόρα δράση του νομαρχιακού συμβούλου και επικεφαλής τα προηγούμενα χρόνια Γιάννη Πασαγιάννη, στον οποίο ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση από την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του, τόνισε ότι η ΝΑΣ επιδιώκει «τη συσπείρωση ευρύτερων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων στον αγώνα κατά των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, στην κατεύθυνση της δημιουργίας του αντιιμπεριαλιστικού μετώπου, για τη λαϊκή οικονομία κόντρα στην "ελεύθερη οικονομία" του κεφαλαίου».

«Αποδέχομαι -είπε- την πρόταση, έχοντας επίγνωση του μεγέθους της ευθύνης αλλά και το γεγονός ότι η προσπάθεια θα είναι συλλογική, διότι η ΝΑΣ δε στηρίζεται σε προσωπικούς αγώνες αλλά στους αγώνες του ίδιου του κινήματος».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αντώνης Δράκος, αφού κατήγγειλε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση αλλά και τα άλλα κόμματα που συμφωνούν μ' αυτή την πολιτική «ως εισπρακτικός και φορομπηχτικός μηχανισμός», υπογράμμισε: «Η ΝΑΣ πρέπει να εκφράσει αλλά και να συσπειρώσει όλα τα μέτωπα δράσης, όλα τα κινήματα. Αυτό πρέπει να εκφραστεί μέσα και από το αγωνιστικό της ψηφοδέλτιο. Να είναι ψηφοδέλτιο ελπίδας και προοπτικής».

Τη Διακήρυξη αρχών και θέσεων της ΝΑΣ παρουσίασε στους συγκεντρωμένους ο Μάριος Τσαντίρης, μέλος της γραμματείας της παράταξης και ακολούθησε διάλογος με προτάσεις για προσθήκες στο κείμενο.

Στην εκδήλωση χαιρέτισαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι, Ραχών Φάνης Καρούτσος και Φούρνων Δημήτρης Βούλγαρης.

Στη συγκέντρωση της ΝΑΣ παραβρέθηκαν ακόμη αντιπροσωπεία της ΝΕ Σάμου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γραμματέα της Νίκο Σορόκο, αντιπροσωπεία του ΔΗΚΚΙ από τους Αγνή Καλογερή και Χρήστο Καραθανάση, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Βαθέος Αγγελική Βαλεοντή - Δεμερτζή, Πυθαγορείου Δημήτρης Μαυρατζώτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Καρλοβάσου Γιώργος Παντάπασης και Πυθαγορείου Τίμος Χατζηλαγός, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου Αντώνης Κακαγιάννης, ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Σάμου Θ. Παλαμάρης, ο Νίκος Δεμερτζής πρόεδρος της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης, οι πρόεδροι των σωματείων Οικοδόμων Σάμου Σταμ. Βαγιανός, Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σάμου Μιλτ. Δάνος, Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ικαρίας Νίκος Λαρδάς κ.ά.

Η Διακήρυξη της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας θα δοθεί σύντομα στη δημοσιότητα.

ΣΑΜΟΣ 10-6-2002

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περιοδείες και συγκεντρώσεις (2006-06-11 00:00:00.0)
Πανσαμιακή φιλειρηνική φωνή (2006-05-17 00:00:00.0)
Ψηφοδέλτιο μάχης και ελπίδας (2004-01-30 00:00:00.0)
Ο Δημήτρης Μαυρατζώτης υποψήφιος δήμαρχος (2002-04-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ