Κυριακή 23 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τρομοκρατία made in USA

Παπαγεωργίου Βασίλης

«

Το Βήμα» μάς έχει συνηθίσει σε «αποκαλύψεις απορρήτων» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και στην «αποκλειστική ενημέρωση» για κάθε νέο αντιδραστικό κυβερνητικό μέτρο, που ετοιμάζει να φέρει για ψήφιση στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ, με υπόδειξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, και την αμέριστη βοήθεια της ΝΔ.

Ετσι, την Κυριακή 19 Μάη 2002, πρόβαλε πρωτοσέλιδο σε πλαίσιο, με τίτλο «Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ», για να μας πληροφορήσει: «Τι προβλέπει το σχέδιο που ετοίμασε το υπουργείο Δικαιοσύνης για την πάταξη της τρομοκρατίας».

Σίγουρα, δεν πρόκειται για απλή και τυχαία σύμπτωση, ώστε κι αυτή η αποκλειστική «αποκάλυψη» του νέου νόμου που ετοιμάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης να συμπέσει με τη δημοσίευση της νέας ετήσιας έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ, σε αμερικάνικες εφημερίδες και στο Ιντερνετ, για την «τρομοκρατία».

Εχει, συνεπώς, ξεχωριστή σημασία μια σύντομη, αλλά προσεκτική προσέγγιση των δύο κειμένων, που δημοσιεύτηκαν ταυτόχρονα, μαζί με άλλες δραστηριότητες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, υπογραμμίζοντας τη σύμπτωση στόχων και επιδιώξεων των ιμπεριαλιστών και της ελληνικής κυβέρνησης.

Στην έκθεση είναι προκλητικά ξεκάθαρη η φασίζουσα συμπεριφορά των ΗΠΑ, να χαρακτηρίζουν αυθαίρετα και ετσιθελικά ως «τρομοκράτες», ή υπεύθυνους για υπόθαλψη και βοήθεια τρομοκρατών, χώρες και λαούς, που εξακολουθούν να αντιστέκονται, αρνούμενες την υποταγή τους στη «νέα τάξη πραγμάτων».

Στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταγράφονται, τούτη τη φορά, 33+28 οργανώσεις, αντίστοιχα, σαν τρομοκρατικές, πολλές από τις οποίες είναι εθνικο-απελευθερωτικά κινήματα, όπως το Κουρδικό ΡΚΚ, το Μέτωπο Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης, οι Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας - FARC κ.ά.

Ετσι ωμά και ξετσίπωτα απειλούν και εκβιάζουν, (στην έκθεση), με το γνωστό «αυτοκρατορικό» διάγγελμα του Μπους, πως «το κάθε έθνος, σε κάθε περιοχή, πρέπει τώρα να αποφασίσει. Είτε θα είναι με τις ΗΠΑ, είτε με τους τρομοκράτες»!

Η τακτική αυτή των ΗΠΑ δεν ξεχωρίζει φίλους και σύμμαχους (δεν υπάρχουν στον ιμπεριαλισμό τέτοιες πολυτέλειες) και η Ελλάδα που είναι αλυσοδεμένη, για πάνω από 5 δεκαετίες στο άρμα του αμερικανοΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων σ' αυτήν την περίοδο, οδηγείται σήμερα όλο και πιο βαθιά στον κατήφορο της υποταγής και της υποτέλειας, συσσωρεύοντας ανυπολόγιστους κινδύνους για το μέλλον του λαού και της χώρας.

Ο κατήφορος είναι ασταμάτητος, γιατί πριν στεγνώσει το μελάνι από τον «τρομονόμο» που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ) πέρυσι την άνοιξη, καλείται - υποχρεώνεται σήμερα η κυβέρνηση να ψηφίσει ένα νέο, ακόμα πιο αντιδραστικό νόμο, που, σε τελευταία ανάλυση, στόχο έχει (κι αυτός) την ποινικοποίηση και σε συνέχεια το ύπουλο χτύπημα του εσωτερικού εχθρού, του εργατικού και λαϊκού μας κινήματος.

Οι Αμερικάνοι, κυνικοί και αδίσταχτοι, επέβαλαν σχέσεις αφέντη - υποτακτικού, απέναντι στη χώρα μας, ενώ οι ελληνικές κυβερνήσεις βλέπουν την υποταγή αυτή σαν κάτι το φυσικό (γεννημένοι ραγιάδες). Επαινούν την ελληνική κυβέρνηση (στην έκθεση) οι Αμερικάνοι, για τον «τρομονόμο» που ψήφισε, σημειώνοντας ότι μ' αυτόν «θα κάνουν δίκες σε βάρος υπόπτων τρομοκρατών χωρίς ενόρκους», θα χρησιμοποιήσουν «άγνωστους μάρτυρες», «ηλεκτρονική παρακολούθηση», «το DNA ως αποδεικτικό στοιχείο στα δικαστήρια», κλπ. Επαινούν την ελληνική κυβέρνηση, γιατί, μετά τις 11 του περασμένου Σεπτέμβρη, συντάχτηκε ακόμα πιο στενά με τους Ευρωπαίους «συμμάχους» της, παίρνοντας πρόσθετα μέτρα ασφάλειας και παρακολούθησης, δίνοντας τα πάντα, με τη συμφωνία ανταλλαγής πληροφοριών, στις ΗΠΑ (λες και κρατούσαν ποτέ εθνικά μυστικά από τους Αμερικάνους)!

Στην έκθεση σκόπιμα αναφέρεται, αδιευκρίνιστα και μπερδεμένα, η δράση των οργανώσεων «17 Ν», «Επαναστατικοί Πυρήνες» και «Αναρχικοί», συνδεμένη με την οργανωμένη πάλη του Αντιιμπεριαλιστικού - Αντιπολεμικού και Φιλειρηνικού Κινήματος στην Ελλάδα. Μια τέτοια πρακτική παρουσιάστηκε πολλές φορές σε αμερικάνικες εφημερίδες, με φωτογραφίες, έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία. Σ' αυτήν την κατεύθυνση και λογική προετοιμάζεται ο νέος νόμος της κυβέρνησης, οδηγώντας στην τελική ευθεία τα πράγματα...

Τρίζουν τα δόντια και απειλούν οι Αμερικάνοι, πως δεν μπορούν άλλο να καθυστερήσουν οι συλλήψεις «τρομοκρατών», πως πρέπει να προχωρήσουν οι καταδίκες κάποιων υπευθύνων για τις επιθέσεις των οργανώσεων «17 Ν» και «Επαναστατικοί Πυρήνες», που από καιρό ζητούν. Αυτή η τακτική τους άνοιξε το δρόμο να κατοχυρώσουν για τον εαυτό τους την «Ασφάλεια» των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004.

Η ελληνική κυβέρνηση έλαβε τα μηνύματα πριν δημοσιοποιηθεί η Εκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και κατάφερε να ετοιμάσει το νέο πακέτο μέτρων, όπως αναφέρει «Το ΒΗΜΑ»: «Το πρώτο από τα τρία συνολικά μέτρα που θα ακολουθήσουν (θα έχει συνέχεια) αποτελεί ουσιαστικά ενίσχυση και θωράκιση του προηγούμενου αντιτρομοκρατικού νόμου, που ψηφίστηκε επί υπουργίας του κ. Μιχ. Σταθόπουλου, γιατί έθεσε για πρώτη φορά τις βάσεις για πλήρη αντιτρομοκρατική νομοθεσία».

Πράγματι, αυτό θα «αποτελεί ουσιαστικά ενίσχυση και θωράκιση του προηγούμενου αντιτρομοκρατικού νόμου» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, γιατί προωθεί πιο αποτελεσματικά και απροκάλυπτα τους πραγματικούς σκοπούς των Αμερικάνων και της κυβέρνησης της χώρας μας. Δένει γάντι με την πρόσφατη απόφαση των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπου κάθε νόμος και μέτρο της «αντιτρομοκρατικής συμμαχίας» θα δεσμεύει αυτόματα τη συμμαχία για ανάπτυξη δυνάμεων, όπου και όταν χρειαστεί. Στην ίδια κατεύθυνση ετοιμάζεται και η αναδιάρθρωση και η νέα δομή του ΝΑΤΟ (που ανησύχησε τον κ. Παπαντωνίου, γιατί, αν πραγματοποιηθεί, θα θίξει ζητήματα στρατηγείου και κάποιες «εθνικές ιδιαιτερότητες, στο Αιγαίο και στα Βαλκάνια, θα έχει επιπτώσεις στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας»).

Τι αναφέρει, λοιπόν, ο νέος νόμος; «Το ΒΗΜΑ» σημειώνει εισαγωγικά «ποιοι δε θεωρούνται τρομοκράτες, διαχωρίζοντας το σκληρό πυρήνα της τρομοκρατίας από άλλες μορφές κινητοποιήσεων, ακόμα κι αν τις χαρακτηρίζει η βία». Σύμφωνα με τις επεξηγήσεις που δίνει «Το ΒΗΜΑ» για το τι εννοεί το νέο σχέδιο νόμου, δε θεωρούνται τρομοκράτες διάφορες κατηγορίες πολιτών που συμμετέχουν σε μαζικές εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις.

Ομως, παρακάτω ξεκαθαρίζει πολύ καλά προς τα πού θα στρέφονται οι αντιτρομοκρατικές διατάξεις.

Τρομοκράτες, έγραψε «Το ΒΗΜΑ», θεωρούνται και διώκονται με τις ειδικές διατάξεις της νέας νομοθεσίας, για το οργανωμένο έγκλημα (όπου περιλαμβάνεται πρωτίστως η τρομοκρατία), εκείνοι που με πράξεις βίας:

  • «Στρέφονται κατά κρατικών και διεθνών οργανισμών» (δηλαδή, αν ο ανακριτής ή ο εισαγγελέας θεωρήσει βίαια πράξη κατά των ΗΠΑ το κάψιμο της αμερικάνικης σημαίας, οι διαδηλωτές κατά του πολέμου θα διώκονται ως τρομοκράτες).
  • «Ενεργούν από πρόθεση».
  • «Αποσκοπούν στο σοβαρό εκφοβισμό του πληθυσμού».
  • «Στοχεύουν στην καταστροφή και στη σοβαρή αποσταθεροποίηση των θεμελιωδών πολιτικών, συνταγματικών, οικονομικών και κοινωνικών δομών της χώρας ή ενός διεθνούς οργανισμού και, βέβαια, συγκροτούν ομάδα τουλάχιστον τριών ατόμων για τη διάπραξη των τρομοκρατικών ενεργειών».

Ο νέος νόμος «φωτογραφίζει» πολύ καθαρά και ευδιάκριτα τα άτομα, την πολιτική τους συμπεριφορά, τις κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις και τη γενικότερη ιδεολογική, πολιτική και μαζική τους δράση, δηλαδή, την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, όλους αυτούς που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο. Αυτός είναι ο πραγματικός εχθρός τους!

Αυτήν την «τρομοκρατία» επιτάσσεται να χτυπήσει, να διαλύσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τους νέους αντιτρομοκρατικούς νόμους και μέτρα, που τους υποδείχνουν χρόνια οι Αμερικάνοι. «ΤΟ ΒΗΜΑ»: α) Μας πληροφορεί ...ότι «τα εγκλήματα των τρομοκρατών, σύμφωνα με το νέο νόμο, τιμωρούνται αυστηρότερα από άλλες μορφές εγκληματικής δράσης». Δεν μπαίνει στον κόπο να μας εξηγήσει σε ποιο Διεθνές Δίκαιο, σε ποιους ηθικούς κανόνες στηρίζεται αυτός ο νέος νόμος. Δηλαδή, με ποια μέτρα να τον κρίνουμε και να τα συγκρίνουμε αυτόν το νέο νόμο κι αυτές τις νέες πρακτικές;

Το πρώτο που έρχεται στο μυαλό μας είναι το εξής:

Το νέο «Διεθνές Δίκαιο» που «θεσπίστηκε», από τις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, μετά τις ανατροπές των Σοσιαλιστικών Χωρών και τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης, είναι αυτό που επιβλήθηκε ενάντια στους «τρομοκράτες λαούς» του Αφγανιστάν, με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, (όμοια με της ναζιστικής Γερμανίας), στην αμερικάνικη βάση Γκουαντανάμο της Κούβας, είναι οι 100άδες χιλιάδες θύματα του Ιράκ, άμαχου πληθυσμού, κυρίως ανήλικων παιδιών.

β) Μας υπενθυμίζει η εφημερίδα πως οι ρυθμίσεις του ήδη ισχύοντος αντιτρομοκρατικού νόμου, για ειδικά δικαστήρια που θα δικάζουν τους τρομοκράτες και θα συγκροτούνται μόνον από «επαγγελματίες» δικαστές και όχι από ενόρκους (όπως ίσχυε έως πρόσφατα), θα εξασφαλίζουν ...«σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις παραγόντων του υπουργείου Δικαιοσύνης, τα εχέγγυα, ώστε να προσδιορίζονται οι έννοιες της τρομοκρατίας, αλλά και ο χαρακτηρισμός των τρομοκρατών».

Ισως δε χρειαζόταν να κοπιάσει η εφημερίδα του συγκροτήματος, μιας κι έχουμε μπροστά μας ολοζώντανο το παράδειγμα του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, με τους αμιγώς επαγγελματίες δικαστές, όπως η κ. Κάρλα Ντελ Πόντε και Σία, που μας μεταφέρει 69 χρόνια πριν σ' εκείνο το Δικαστήριο της Λιψίας κ.ά. παρόμοια κατά τη διάρκεια του Β` Παγκόσμιου Πολέμου.

Εδώ θα περίττευε κάθε σχόλιο, όμως κρίνοντας τη συμπεριφορά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ των τελευταίων χρόνων και πώς αυτή αντιμετωπίζει ζητήματα κεφαλαιώδους πολιτικής σημασίας, δεν μπορούμε να σιωπούμε ή να «αγανακτούμε» και να ξεθυμαίνουμε απλά, με την τόση παλιανθρωπιά και υποκρισία...

Οχι πια, γιατί μπροστά μας δεν έχουμε κάποιους ανεύθυνους κι ανίκανους πολιτικούς της πεντάρας, ή μια κυβέρνηση που διολισθαίνει σε αντιδημοκρατικά και αυταρχικά μέτρα, παρά τη θέλησή της.

Εχουμε να κάνουμε με μια πολιτική παράταξη, που ακολουθεί συνειδητά την ιμπεριαλιστική πολιτική των γερακιών των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Μια κυβέρνηση, που βραβεύεται καθημερινά για τις ικανότητές της από τους παραπάνω.

Προετοιμάζεται (χωρίς να λέει όχι), μαζί με αυτούς που συμμετείχαν στους απάνθρωπους πολέμους, κατά της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, για άξιος οργανωτής και εκτελεστής απαίσιων - σατανικών και απάνθρωπων νόμων και σχεδίων, που επί δεκαετίες επεξεργάζονται και εφαρμόζουν οι πιο αντιδραστικές δυνάμεις, που γνώρισε η ανθρωπότητα στους τελευταίους αιώνες: Του γερμανικού, του αγγλικού και του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού (μέρος των οποίων εφάρμοσαν στη χώρα μας, τόσο οι Ράλληδες συνεργάτες των Γερμανών, όσο και οι ομογάλακτοί τους, των κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου - Σοφούλη, πάνω στους Ελληνες κομμουνιστές και άλλους πατριώτες στη μεταπολεμική και εμφυλιοπολεμική περίοδο).

Η διεθνής αντίδραση έκανε και στο παρελθόν δοκιμές, εφαρμόζοντας παρόμοια σχέδια, που όμως δεν κατάφερε να τα ολοκληρώσει πάνω στους λαούς όλου του πλανήτη.

Η σταυροφορία του Τρίτου Ράιχ είχε να αντιμετωπίσει την αήττητη τότε Σοβιετική Ενωση, το Ενιαίο Διεθνές και ισχυρό Κομμουνιστικό Κίνημα.

Τώρα αξιοποιεί την έλλειψη ενός οργανωμένου και ικανού Αντίπαλου Δέους, θέλοντας να κυριαρχήσει, με τη φωτιά και το σίδηρο, σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Σ' αυτήν την εκστρατεία, κατά του «άξονα του κακού», μπήκε ενεργά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας όλες τις δυνάμεις της για να φανεί αρεστή, στα μεγάλα αφεντικά.

Ψηφίζει νεοδικτατορικούς νόμους με υπόδειξη των Αμερικάνων, επαναφέρει κατοχικούς νόμους, όπως αυτόν που ετοιμάζει για την οπλοχρησία των Σωμάτων Ασφαλείας, «καταργεί» νόμους της χούντας, μεταλλάσσοντάς τους προς το χειρότερο, ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει μέρος του δικαστικού σώματος (ειδικό σώμα εισαγγελέων), όπως υπέδειξαν στον «τρομονόμο» οι Αμερικάνοι, αυξάνει το μισθοφορικό στρατό, παραδίνοντάς τον στην αποκλειστική διοίκηση και υπηρεσία των ΝΑΤΟ - ΕΕ. Δημιουργεί έναν τεράστιο αστυνομικό ημιαστυνομικό κατασταλτικό μηχανισμό (για τον οποίο και το ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα της ΕΛ.ΑΣ. διαμαρτύρεται). Ενα μηχανισμό, που εκπαιδεύουν και καθοδηγούν οι ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ, που καμιά σχέση δεν έχει με τη δίωξη του οργανωμένου κοινού εγκλήματος, όπως ψευδώς διακηρύσσουν.

Και όλα αυτά με το μοναδικό σκοπό, να αλυσοδέσουν πισθάγκωνα την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία μας, παραδίνοντάς τους αδιαμαρτύρητα στην υπηρεσία του διεθνούς και ντόπιου μονοπωλιακού κεφαλαίου. Σκοπό έχουν να χτυπήσουν, να παραλύσουν, να υποτάξουν το πρωτοπόρο, το ταξικό τμήμα της εργατικής τάξης και των άλλων εργαζόμενων, στα μέτρα και τις διαθέσεις του ιμπεριαλισμού.

Αυτό φωτογραφίζει η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αυτό στοχεύουν οι «γενικές δοκιμές» των Αμερικάνων τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, όπου παρουσιάζουν σαν τρομοκρατία το Φιλειρηνικό - Αντιιμπεριαλιστικό Κίνημα.

Στην ίδια λογική και κατεύθυνση κινούνται οι γκαιμπελικές επιθέσεις, διάφορων κυβερνητικών παραγόντων, με αποκορύφωμα τις πρόσφατες, του υπουργού των εφοπλιστών κ. Γ. Ανωμερίτη, που σαν κοινός συκοφάντης δήλωσε ότι «στον Πειραιά κατέβηκαν άγνωστοι προς τους ναυτεργάτες, με κατσαβίδια, όπλα και ρόπαλα»... Στρέφοντας τις κάμερες και τα λαγωνικά της Υποδιεύθυνσης της Κρατικής Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στους «ύποπτους για τρομοκρατία» εργάτες και τις συνδικαλιστικές τους ηγεσίες!!!

Η τρομοκρατία, που είναι σύμφυτη του καπιταλισμού, ξεκινάει, θρέφεται και θρέφει το μεγάλο μονοπωλιακό κεφάλαιο, γιατί αυτός είναι και ο μόνος λόγος ύπαρξής της. Γι' αυτό, ο νόμος αυτός δεν πρέπει να περάσει! Η εργατική τάξη και όλοι οι εργαζόμενοι, στη βιομηχανία, στο γραφείο, στο γυμνάσιο και το πανεπιστήμιο, στην πόλη και στο χωριό, πρέπει να συγκρουστούν για να τον ματαιώσουν. Η αποτροπή νέων «τρομονόμων» θα είναι και μια γροθιά στο στομάχι της φιλοϊμπεριαλιστικής πολιτικής που εφαρμόζουν τα κόμματα του δικομματισμού, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στη χώρα μας.


Toυ
Κώστα ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανάπτυξη κομάντος των ΗΠΑ με πρόσχημα «αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις» (2021-08-18 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση μελετά τις αμερικανικές ...οδηγίες (2009-05-02 00:00:00.0)
Νέες «τρομο-απειλές» (2003-12-03 00:00:00.0)
«Τρόμος» δύο χρόνια μετά (2003-09-12 00:00:00.0)
Επαναφέρουν το ζήτημα της «17Ν» οι Αμερικανοί (2000-06-14 00:00:00.0)
Κυβερνητική υπόκλιση στην αμερικανική πρόκληση (2000-05-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ