Παρασκευή 28 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ποιοι μεθοδεύουν την επιφανειακή χάραξη

Η «κεντροαριστερά» Δημοτική Κίνηση της Αθήνας σαμποτάρει κινήσεις υπέρ της υπογειοποίησης

Οι δυνάμεις, που στο Δήμο Αθηναίων εκφράζουν ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ, δεν επιθυμούν τη συνεργασία με άλλους αρμόδιους φορείς, ώστε να διασφαλιστεί η υπόγεια κατασκευή του προαστιακού σιδηροδρόμου. Μέλη τους αφήνουν περιθώρια για επιφανειακή κατασκευή τώρα και «μετά βλέπουμε».

Χτες, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε η διαφαινόμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας υπέρ της προσφυγής του Δήμου Αθηναίων. Ο Δήμος αντιδρά στην υπέργεια κατασκευή του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Στο θετικό κλίμα που επικρατούσε, καθώς προστατεύονται ζωτικά συμφέροντα των κατοίκων, που ζητούν και δικαιούνται την υπογειοποίηση του έργου, παραφωνία αποτέλεσε ο συνδυασμός που, στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, στηρίχτηκε από ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ. Ο δημοτικός σύμβουλος, δημοσιογράφος του συγκροτήματος Λαμπράκη, Ρ. Σωμερίτης έκανε σαφή τη διαφοροποίησή του, λέγοντας ότι παλαιότερα «παραπληροφορήθηκε», σήμερα «μετάνιωσε» και ότι «στο όνομα των δίκαιων παραπόνων μιας γειτονιάς, θα καθυστερήσει ένα έργο που θα ωφελούσε το σύνολο των Αθηναίων». Αργότερα συμφώνησε μεν για υπογειοποίηση, αλλά... «μελλοντική». Λαΐκισε κιόλας εκσυγχρονιστικά, «προτείνοντας» η «μελλοντική υπεραξία των εκεί οικοπέδων (σ.σ.: από την υπογειοποίηση), να πάει υπέρ της κατασκευής του έργου»... Γενικά από αυτόν τον συνδυασμό, εκφράστηκε πρεμούρα για την καθυστέρηση κατασκευής - παράδοσης του έργου, ενόψει του 2004.

Ο δημοτικός σύμβουλος της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» Μ. Δανδουλάκης, τόνισε ότι το ΔΣ πρέπει να προσέχει διαρκώς την υπόθεση και να είναι έτοιμο για όλα τα ενδεχόμενα και για διαρκή και πολύμορφο αγώνα, καθώς υπάρχει κίνδυνος η «δημοκρατική» κυβέρνηση να καταρτίσει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που να διατάζει την υπέργεια κατασκευή.

Ο έτερος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού Στ. Λάμπρου, πρότεινε ο Δήμος να καλέσει τα συναρμόδια υπουργεία και τον ΟΣΕ, να συνεργαστούν με το Δήμο, για να επιτευχθεί η υπογειοποίηση και η αναβάθμιση των παρακείμενων των σιδηροδρομικών γραμμών γειτονιών της Αθήνας. Ολοι ψήφισαν υπέρ, πλην των συμβούλων του συνδυασμού που στήριξαν ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ. Απ' εκεί, κάποιοι δήλωσαν «αποχή», ο δε Σωμερίτης «όχι δαγκωτό», όπως μεγαλοφώνως είπε.

Σε ό,τι αφορά την εικόνα που παρουσιάζει η υπό διαμόρφωση δημοτική Κίνηση του υποψηφίου δημάρχου με το ΠΑΣΟΚ Χρ. Παπουτσή --και επειδή κάποιοι σημερινοί δημοτικοί σύμβουλοι προαλείφονται για υποψήφιοι μαζί του-- σημειώστε ότι τα έχουν «μπερδεμένα». Π.χ. ο Π. Ζυγούρης υπερψήφισε την πρόταση της «Συμπαράταξης», η Β. Γείτονα «απείχε» και ο Γ. Αρσένης έλειπε από την αίθουσα την ώρα της ψηφοφορίας...

  • Σχετικά με το φλέγον ζήτημα των εκλογικών καταλόγων, ο αρμόδιος της πλειοψηφίας για το Δήμο Αθηναίων, Φ. Παπαθανασίου περιέγραψε άσχημη κατάσταση, με τις διπλοεγγραφές ψηφοφόρων να θεωρούνται πλέον «δευτερεύον ζήτημα». Υπογράμμισε ότι 200.000 ψηφοφόροι του Δήμου ψηφίζουν «αλλού γι' αλλού», λόγω παραλείψεων του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ υπάρχει φόβος να μην εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους --άρα να μην ψηφίσουν αν και έχουν εκλογικό βιβλιάριο-- μέχρι και 40.000 ψηφοφόροι άνω των 60 ετών.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προκλητική αδιαφορία για τα δυστυχήματα στις σιδηροδρομικές γραμμές(2017-11-25 00:00:00.0)
Κόβουν δέντρα - φυτεύουν τσιμέντο(2008-07-03 00:00:00.0)
Μεγαθήρια στο σταθμό του ΟΣΕ;(2006-03-15 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση αγνοεί το ΣτΕ(2002-10-05 00:00:00.0)
Πάνω από το περιβάλλον και τους κατοίκους της Αθήνας!(2002-06-08 00:00:00.0)
Εγκαταλείπεται η υπογειοποίηση(2002-05-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ