Σάββατο 5 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ
Η κυβέρνηση αγνοεί το ΣτΕ

Στα «παλιά της τα παπούτσια γράφει» η κυβέρνηση την οριστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), το οποίο δικαίωσε τις προσφυγές για την υπογειοποίηση του προαστιακού σιδηροδρόμου, στο τμήμα από τον Πειραιά μέχρι τις Τρεις Γέφυρες.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Η κυβέρνηση επιχειρεί παράλληλα, με παραπλανητικές εξαγγελίες, ενόψει των νομαρχιακών - δημοτικών εκλογών, να εκτονώσει τις αντιδράσεις των κατοίκων της Αθήνας, που διαμαρτύρονται για την υπέργεια κατασκευή του προαστιακού σιδηροδρόμου στο συγκεκριμένο τμήμα.

Σε χτεσινή της ανακοίνωση, η «ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ», μετά την οριστική απόφαση του ΣτΕ (δημοσιεύτηκε χτες), αναφέρει ότι έχει εγκριθεί η μελέτη υπογειοποίησης, αλλά μέχρι το 2004 θα κατασκευαστεί «εναλλακτικό έργο» με επίγειες εγκαταστάσεις στο τμήμα Σιδηροδρομικός Σταθμός Πειραιά - Ρέντης - Αθήνα - Τρεις Γέφυρες.

Επί της ουσίας δηλαδή, η κυβέρνηση αγνοεί την απόφαση του ΣτΕ και προχωρά στην κατασκευή επίγειων εγκαταστάσεων και τα περί μελέτης υπογειοποίησης είναι προς «άγραν» ψήφων και τίποτα άλλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ