Σάββατο 5 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΑΠΘ
Ανυποχώρητοι συνεχίζουν

Τη λογική τού δε συζητάμε με απεργούς βάζει μπροστά πλέον η Πρυτανεία του ΑΠΘ προκειμένου να εκβιάσει τη λήξη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων σε εργολαβίες του Ιδρύματος. Μάλιστα απειλεί έμμεσα και με ποινικοποίηση του αγώνα τους.

Οι εργαζόμενοι, όμως, συνεχίζουν ενωμένοι και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω από το αίτημά τους για μονιμοποίηση όλων (600) όσοι εδώ και 15 χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Πανεπιστημίου και της Λέσχης. Ετσι συνεχίζουν την κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ, ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιήσουν νέα Γενική Συνέλευση προκειμένου να επαναβεβαιώσουν την απόφασή τους για κλιμάκωση του αγώνα.

Η Πρυτανεία, προφανώς, κινείται πιεσμένη από την κυβέρνηση, που δε θέλει να κάνει καμία υποχώρηση, διότι δεν επιθυμεί να διώξει τους εργολάβους από τα πανεπιστήμια την ώρα που τους βάζει σε κάθε τομέα δουλιάς του Δημοσίου και ευρύτερα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας.

Ετσι λοιπόν χτες, αφού αρνήθηκε να συζητήσει μαζί τους, στη συνέχεια με ανακοίνωσή της έφτασε να απειλεί τους εργαζόμενους να σταματήσουν την κατάληψη, δηλώνοντας πως «οι καταλήψεις είναι χωρίς αμφιβολία παράνομες πράξεις. Ως τέτοιες θεμελιώνουν ευθύνη όχι μόνο διοικητική και αστική, αλλά και ποινική».

Ανυποχώρητοι όμως δηλώνουν και οι εργαζόμενοι και καλούν την κυβέρνηση να δώσει λύση εδώ και τώρα στο πρόβλημα μέσα από ειδική νομοθετική ρύθμιση. Και ξεκαθαρίζουν ότι μόνη υπεύθυνη για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, είναι η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ