Σάββατο 5 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Απαιτούν επιτέλους σχολεία

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας τη λύση των προβλημάτων σχολικής στέγης, θα προχωρήσουν μαθητές και γονείς της Κοινότητας Πεύκων μετά από κοινή απόφαση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου, των Νηπιαγωγείων, του Γυμνασίου και Λυκείου.

Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων απαιτούν άμεση δημοπράτηση του έργου για την ανέγερση των κτιρίων που θα στεγάσουν το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Σήμερα λειτουργούν 2 εξαθέσια Δημοτικά με 14 αίθουσες διδασκαλίας (δύο νηπιαγωγεία). Σ' αυτά φοιτούν 700 μαθητές. Για να καλυφθούν οι ανάγκες έχουν διαμορφωθεί σε αίθουσες διδασκαλίας αποθήκες, διάδρομοι, γραφεία διδασκόντων, υπόγεια, τα οποία χωρίστηκαν πρόχειρα με νοβοπάν και αποθήκες στην υπό κατασκευή εκκλησία.

Το Γυμνάσιο και Λύκειο λειτουργούν με 250 μαθητές σε δύο ενοικιαζόμενα κτίρια, μια μεζονέτα και ένα διατηρητέο μοναστήρι του 1850. Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια ανοχής. Γι' αυτό οι γονείς απαιτούν εδώ και τώρα δημοπράτηση του έργου. Μέσα στις επόμενες μέρες, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις θα καθορίσουν τη μορφή αγώνα που θα ακολουθήσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ