Σάββατο 29 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εργάτες ενωμένοι - Ελληνες και ξένοι

Αρχισε χτες το διήμερο εκδηλώσεων στο «Φιξ» στα Πατήσια

«Ελληνες - μετανάστες - πρόσφυγες ενωμένοι ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό». Με αυτό το κεντρικό σύνθημα, ξεκίνησε χτες, το διήμερο εκδηλώσεων για τους μετανάστες που οργανώνει η ΚΟΒ εργατοϋπαλλήλων Πατησίων του ΚΚΕ, στο χώρο του «ΦΙΞ» στα Πατήσια και με τη συμμετοχή 24 οργανώσεων των μεταναστών.

Στο χώρο των εκδηλώσεων έχουν στηθεί περίπτερα μεταναστευτικών κοινοτήτων και οργανώσεων, όπου, μαζί με τα ιδιαίτερα πολιτισμικά τους χαρακτηριστικά, αναδεικνύεται ταυτόχρονα το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση. Ακόμα, υπάρχουν τα περίπτερα της ΚΟΒ εργατοϋπαλλήλων, του ΠΑΜΕ, της ΝΑΣ, της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» και των Συνδικάτων Οικοδόμων και Κλωστοϋφαντουργών.

Χτες, τις εκδηλώσεις άνοιξε στην κεντρική εξέδρα το μουσικό συγκρότημα «Περουίγκα» με λατινοαμερικάνικα τραγούδια και ακολούθησαν χαιρετισμοί και ομιλίες και άλλες μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονταν αργά το βράδυ η προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Επίσης, στο χώρο, λειτουργεί και δεύτερη εξέδρα όπου πραγματοποιούνται εκδηλώσεις από παιδικά σχήματα. Σήμερα από τις 7 το απόγευμα, θα ξεκινήσει η δεύτερη και τελευταία μέρα των εκδηλώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ