Σάββατο 29 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διαμαρτυρία του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών

Την έντονη διαμαρτυρία του προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, το οποίο σε διαγωνισμό για την πρόσληψη 422 συνολικά εργαζομένων, προκήρυξε και δυο θέσεις «βοηθών φυσικοθεραπευτών», ενώ δεν έχει προσλάβει μέχρι σήμερα πτυχιούχους φυσικοθεραπευτές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, εκφράζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών.

«Δεν έχουν φυσικοθεραπευτές και προσλαμβάνουν "βοηθούς"! Αλήθεια, ποιους θα "βοηθούν" οι βοηθοί;», ρωτά ο Σύλλογος επισημαίνοντας ότι δικαίωμα να ασκούν το επάγγελμα του φυσικοθεραπευτή έχουν μόνο οι πτυχιούχοι ΤΕΙ ή ισότιμων σχολών του εξωτερικού, με άδεια άσκησης επαγγέλματος από το υπουργείο Υγείας.

Η ειδικότητα του «βοηθού φυσικοθεραπευτή» δεν αναγνωρίζεται από το υπουργείο Υγείας, επισημαίνει ο Σύλλογος και τονίζει ότι αν το γεγονός αυτό δε συνιστά πλάνη των αρμοδίων, ασφαλώς αποτελεί «φωτογραφική» διάταξη για το βόλεμα ημετέρων.

Κατόπιν αυτών, καλεί τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας να αποσύρει το επίμαχο σημείο της προκήρυξης και να προκηρύξει θέσεις φυσικοθεραπευτών για την ουσιαστική κάλυψη των αναγκών του υπουργείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ