Τετάρτη 3 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«Ελεύθερες» διωκτικές αρχές!

Δημιουργούν μια «εικονική πραγματικότητα» - άραγε είναι τυχαίο ότι και αυτή τη φορά πρωταγωνιστής είναι ένας «συνήθης ύποπτος» - και απαιτούν να την καταπιούμε χωρίς «κιχ»!

Του Κώστα Μητρόπουλου από τα «Νέα»
Του Κώστα Μητρόπουλου από τα «Νέα»
«Οσο λιγότερο συζητούμε γι' αυτά τα ζητήματα, τόσο πιο πολύ ελεύθερα και υπεύθυνα τα αρμόδια όργανα κάνουν τη δουλιά τους». Ανατριχιαστική για την κυνικότητά της, πολύ περισσότερο όμως για το μήνυμά της η χτεσινή δήλωση - παρότρυνση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Χρ. Πρωτόπαππας ζήτησε να αυτοφιμωθούμε και να αυτο -απαλλοτριώσουμε το δικαίωμα στην κριτική, προκειμένου η αστυνομία να δρα ανενόχλητη και με «λυμένα χέρια»!

Η υπουργική δήλωση όμως, αποτελεί ταυτόχρονα και την καλύτερη ομολογία ότι αστυνομικές έρευνες για την «τρομοκρατία» δεν έχουν μεγάλη σχέση με τη διαλεύκανση της υπόθεσης και τη «λάμψη του φωτός». Οι διωκτικές αρχές δεν έχουν βέβαια τίποτα να φοβηθούν τον Τύπο, όταν έχουν (και όταν δεν έχουν;) αδιάσειστα στοιχεία και πατάνε γερά στην πραγματικότητα και την αλήθεια.

Ακριβώς επειδή τα πράγματα δεν είναι έτσι, επιχειρείται το «μανιπουλάρισμα» των ΜΜΕ και της «κοινής γνώμης», προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους προκαθορισμένους στόχους τους (συλλήψεις και δίκες). Δημιουργείται δηλαδή μια «εικονική πραγματικότητα» από τις «ελεύθερες» διωκτικές αρχές - άραγε είναι τυχαίο ότι και αυτή τη φορά πρωταγωνιστής είναι ένας «συνήθης ύποπτος»; - την οποία έχουν την απαίτηση να την «καταπιούμε» χωρίς την παραμικρή αντίρρηση και χωρίς «κιχ»!

Επιχειρούν, με άλλα λόγια, να επιβάλουν μια «σιωπή νεκροταφείου» («χαμηλοί τόνοι», το είπε ο Χρ. Πρωτόπαππας). Επικρότηση και ενθάρρυνση των διωκτικών οργάνων, μη αμφισβήτηση των μεθόδων, των «γεγονότων» και συμπερασμάτων τους, είναι η «ενδεικνυόμενη» συμπεριφορά. Απαγορεύονται τα ερωτήματα, η κριτική, η «γκρίνια»!

Το μήνυμα ωστόσο είναι ευρύτερο και έχει ως βασικούς αποδέκτες πρώτα και κύρια τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα: Μην αντιδράτε όταν μιλάει η αστυνομία. Καθίστε προσοχή! Πειθαρχία και τάξη! Στην εποχή της «νέας τάξης» όλοι γνωρίζουν ποιοι και πώς ασκούν τρομοκρατία.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ