Τετάρτη 10 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΥΠΟΣ
Είπα, είπες, είπε...

Ελέγχονται και τραπεζικοί λογαριασμοί, λέει ο υπουργός Οικονομίας

Συνέχεια στη φωτογραφία με κελεμπία του Σ. Ξηρού, που τραβήχτηκε στο Σουδάν και δημοσίευσε η «Καθημερινή», έδωσε χτες ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος επικαλέστηκε μαρτυρία της συντρόφου του Ξηρού αλλά και φωτογραφίες που έχει στη διάθεσή του ο ίδιος. Υποστήριξε ότι η φωτογραφία του Σ. Ξηρού προέρχεται από παραδοσιακό μουσουλμανικό γάμο. Η ίδια εφημερίδα ανέφερε ότι, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης, «οι επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικές και αποδοτικές για τις διωκτικές αρχές», εκφράζοντας έτσι τη βεβαιότητα για συλλήψεις κυρίως των εκτελεστικών στελεχών της «17Ν». Στόχος των αρχών είναι να γίνει ταυτοποίηση προσώπων με τα στοιχεία που έχουν βρεθεί.

Η «Απογευματινή» υποστηρίζει ότι στο στόχαστρο των αρχών βρίσκονται 200 άτομα, που, κατά την εκτίμησή τους, αποτελούν τον ευρύτερο κύκλο υποστήριξης, ο οποίος, ως «κλοιός ασφαλείας, περιέβαλλε τη δράση των ένοπλων πυρήνων». Η επιχείρηση αυτή αναμένεται, κατά την εφημερίδα, να κρατήσει έναν χρόνο.

Τα «Νέα» γράφουν ότι «έχουν εντοπιστεί λογαριασμοί εκατοντάδων εκατομμυρίων σε βιβλιάρια καταθέσεων», που προέρχονταν από ληστείες και χρησιμοποιούνταν από τη «17Ν». Οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές, παράλληλα με την αναμενόμενη άσκηση διώξεων, επισπεύδουν τις διαδικασίες για την άρση του τραπεζικού απορρήτου του Σ. Ξηρού και άλλων υπόπτων.

Στο θέμα αυτό ο υπουργός Οικονομίας, Ν. Χριστοδουλάκης, ερωτώμενος για το αν έχουν χρησιμοποιηθεί «οφ σορ» εταιρίες για τη «χρηματοδότηση» της «17Ν», είπε ότι δεν πρέπει να απαντήσει σε μια τέτοια ερώτηση, αλλά δήλωσε ότι «το υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδας βρίσκονται σε πλήρη συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς και με ξένες κυβερνήσεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ξέπλυμα χρήματος και ιδιαίτερα το ξέπλυμα χρήματος το οποίο σχετίζεται με τρομοκρατικές οργανώσεις».

Το «Βήμα» αναφέρει ότι κυβερνητικά στελέχη εκφράζουν τη βεβαιότητα πως θα πραγματοποιηθούν συλλήψεις των υπόλοιπων μελών της ομάδας κρούσης της «17Ν» μέσα στις επόμενες δυο-τρεις μέρες. Παράλληλα, ο Α. Παπαχελάς σε άρθρο του, αναφερόμενος σε ιδρυτικό μέλος της «17Ν», υποστήριξε: «Νομικοί κύκλοι θεωρούν ότι το όνομά του και όποιου άλλου αποχώρησε αποδεδειγμένα μετά τις αρχές της δεκαετίας του '80 μπορεί να μη μαθευτούν ποτέ».

Εξάλλου, η «Ελευθεροτυπία» γράφει ότι οι αρχές εντόπισαν το άτομο που νοίκιασε το διαμέρισμα της οδού Δαμάρεως 73. Ο ενοικιαστής του κρησφύγετου παρουσιάστηκε στον ιδιοκτήτη ή στον εκπρόσωπό του με πλαστά στοιχεία ταυτότητας. Ενα από τα ευρήματα που εντυπωσιάζουν τους αρμόδιους είναι οι γραμμένες προκηρύξεις, από τις οποίες απουσιάζει μόνο το όνομα του υποψήφιου θύματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ