Πέμπτη 25 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κίνδυνος πλημμύρας το επόμενο τετραήμερο

Επανάληψη της καταστροφικής πλημμύρας της 8ης Ιούλη με τον ένα νεκρό, τους δεκάδες τραυματίες και τις τεράστιες υλικές ζημιές σε χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις, φοβάται η κυβέρνηση για το επόμενο τετραήμερο και, πανικόβλητη, προσπαθεί να πάρει κάποια μέτρα, με τα οποία ελπίζει πως θα μετριαστεί το κακό.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με έκτακτη ανακοίνωσή της και με βάση τα δελτία πρόγνωσης της ΕΜΥ, προειδοποιεί τις αρμόδιες υπηρεσίες για έντονα καιρικά φαινόμενα από χτες το βράδυ και έως την Κυριακή. Κατά τη διάρκεια του τετραήμερου αυτού, αναμένεται να υπάρξουν έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες στα ηπειρωτικά της χώρας, καθώς και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ζητά από τους αρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας, ώστε να παρέμβουν άμεσα εάν αυτό απαιτηθεί, ενώ παράλληλα εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους καλεί να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα ...αυτοπροστασίας!

Το ΥΠΕΧΩΔΕ

Ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ Π. Βασιλείου, με επείγον σήμα του προς τις υπηρεσίες του υπουργείου, τις καλεί να μεριμνήσουν άμεσα για την ύπαρξη μηχανικού εξοπλισμού και ανθρώπινου δυναμικού για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών στις εργολαβίες που εκτελούνται. Επίσης, τους καλεί να αρχίσουν άμεσα τον έλεγχο για σκεπασμένες σχάρες φρεατίων και να φροντίσουν για τον καθαρισμό τους.

Οπως αποδεικνύεται από το ίδιο σήμα, το ΥΠΕΧΩΔΕ φοβάται επανάληψη των πλημμυρικών φαινομένων στις ίδιες περιοχές δίπλα στα έργα του Κηφισού. Συγκεκριμένα, ζητείται από τις υπηρεσίες να ενεργοποιηθούν και να λάβουν άμεσα μέτρα οι υπηρεσίες που εκτελούν έργα σε κρίσιμες περιοχές (Μοσχάτο - Ρέντη κλπ.) και να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την απόσυρση εμποδίων και μηχανημάτων από την κοίτη του Κηφισού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ