Πέμπτη 25 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Τρομοκρατία είναι η καταπάτηση των δικαιωμάτων μας

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης και των συμμάχων να εξυμνήσουν τη δημοκρατία τους και να συνδέσουν την τρομοκρατία με το λαϊκό κίνημα, δηλώνουμε ότι δε μας πείθει». Αυτό τονίζει για τα πρόσφατα γεγονότα η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή της με αφορμή την 22η επέτειο από τη δολοφονία της ΚΝίτισσας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου.

«Για μας - συνεχίζει η Γραμματεία στην ανακοίνωση - για τη νεολαία, για την εργατική τάξη και το κίνημά της, τρομοκρατία είναι η καταπάτηση των δικαιωμάτων μας, το τσάκισμα αυτών που αγωνίζονται (εργατών, αγροτών, μαθητών). Τρομοκρατία είναι οι δίκες αγωνιστών, η απαγόρευση απεργιών, η πολιτική επιστράτευση, η παρακολούθηση των εργατικών και λαϊκών συγκεντρώσεων, το ματοκύλισμα απεργών. Η τρομοκρατία είναι καθημερινή στους τόπους δουλειάς, όπως και τα εργατικά ατυχήματα που είναι αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής. Τρομοκρατία είναι οι τρομονόμοι τους και όλα τα μέσα που χρησιμοποιούν για να βάλουν στο γύψο το εργατικό και λαϊκό κίνημα».

Και καταλήγει τονίζοντας: «θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να προστατέψουμε και να διευρύνουμε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας από τη δικτατορία του κεφαλαίου. Να δημιουργήσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ