Πέμπτη 25 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εμμένει στη μη σύνδεση με μυστικές υπηρεσίες

Τη... σιγουριά του ότι δεν προκύπτει από πουθενά σχέση της «17Ν» με τις κρατικές υπηρεσίες, δήλωσε χτες ο υπουργός Τύπου, Χρ. Πρωτόπαππας. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, που ανέφερε ότι «αφού η υπόθεση συνεχίζεται και δεν έχετε πρόσβαση στο ανακριτικό υλικό, πώς προεξοφλείτε ότι δεν έχει υπάρξει σχέση της "17Ν" με τις κρατικές υπηρεσίες», ο Χρ. Πρωτόπαππας απάντησε ότι «κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από πουθενά. Και εφόσον γνωρίζουμε τι κάνουν οι κρατικές υπηρεσίες, σε σχέση με αυτά τα θέματα, μπορούμε αυτό να το δηλώνουμε. Η στάση των κρατικών υπηρεσιών απέναντι στην εξάρθρωση της τρομοκρατίας είναι σαφής, είναι αυτή που βλέπουμε και αυτή που γνωρίζετε όλοι. Πραγματικά, αυτά τα σενάρια, οι μύθοι και τα μυθιστορήματα που βλέπουμε σε συγκεκριμένα ΜΜΕ, μας δημιουργούν και άλλα ερωτηματικά. Μήπως σε ορισμένους αρέσει να γράφονται αυτά». Πάντως πριν μερικούς μήνες σε μια άτυπη συνάντηση δημοσιογράφων με την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης στην οποία συμμετείχε και η φυσική ηγεσία ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ, ανώτατος παράγοντας του ΥΔΤ δήλωνε ότι «οι μυστικές υπηρεσίες ιδρύονται από το κράτος για να μην ξέρει τι κάνουν...».

Σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου που ανέφερε ότι σύμφωνα με το «Βήμα» ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει να διερευνηθεί πιθανή διασύνδεση της «17Ν» με κρατικές υπηρεσίες, απάντησε ότι «δεν είναι δυνατό να μιλάμε αβίαστα για διασύνδεση της "17Ν" με κρατικές υπηρεσίες. Θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει ο ανταγωνισμός των ημερών».

Σε ερώτηση πώς σχολιάζει δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο Α. Γιωτόπουλος εμφανίστηκε να ψήφισε σε τρεις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, δήλωσε ότι «εμφανίστηκε το όνομα Γιωτόπουλος σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, σε διαφορετικό δήμο κάθε φορά. Αλλά ο Γιωτόπουλος δεν ήταν καταζητούμενος, όπως γνωρίζετε». Σε άλλη ερώτηση που επισημαίνει στον Χρ. Πρωτόπαππα ότι σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου Χαλανδρίου, Κ. Παττακού, οι αρχές διερευνούσαν για τον Α. Γιωτόπουλο εδώ κι ένα χρόνο - μάλιστα, τότε δεν τους δόθηκαν πρόσθετα στοιχεία γιατί απαιτείτο η συνδρομή εισαγγελέα - ο υπουργός Τύπου είπε ότι «δεν το γνωρίζω, αλλά είναι πολύ πιθανό. Γνωρίζετε ότι η Αστυνομία έχει κάνει πολλές έρευνες. Δε γνωρίζω ακριβώς για ποια πρόσωπα έχει κάνει έρευνες. Πιθανώς έχει κάνει για πάρα πολλά».

Εξαλλου χτες ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, μιλώντας στο χώρο των πρώην φυλάκων Ωρωπού, όπου «φιλοξενήθηκαν» στο παρελθόν πολλοί πολιτικοί κρατούμενοι, ισχυρίστηκε ότι «οικοδομούμε σήμερα μια νέα Ελλάδα. Δυναμώνουμε διαρκώς τη δημοκρατία μας. Δημιουργούμε μια ανοιχτή κοινωνία, που εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες, ίσα δικαιώματα και ίσες υποχρεώσεις. Μια δημοκρατία που διασφαλίζει την ελευθερία του λόγου, τον πλουραλισμό και την αντίθετη άποψη. Είναι αυτή η δημοκρατία που διασφαλίζει στην Ελλάδα και τους Ελληνες μια πορεία ελευθερίας, εθνικής ανεξαρτησίας, προόδου και ευημερίας». Σε άλλο σημείο υποστήριξε ότι η σημερινή δημοκρατία είναι η... καλύτερη που έχει γνωρίσει ο λαός μας και βρέθηκε στην ανάγκη να πει ότι «δεν είναι καχεκτική». Επίσης, ότι σήμερα υλοποιείται ο στόχος του αντιδικτατορικού αγώνα για μια Ελλάδα ισχυρή, με στέρεη δημοκρατία, με πίστη στις δυνάμεις της, με ισχυρό κοινωνικό κράτος (!) και ελεύθερη κοινωνία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ