Πέμπτη 25 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Οι «θριαμβευτές»

«

Εσύ ξέρεις ποιος είναι ο αρχηγός της "17 Νοέμβρη";», με ρώτησε προχτές, από τηλεφώνου, ο φίλος μου ο Γιώργος, και στη φωνή του διέκρινα καθαρά τη διάθεσή του για καλαμπούρι και κουτσομπολιό. «Νομίζω, ναι», του απάντησα κι εγώ, με την ίδια σκωπτική διάθεση. «Το γνωστοποίησε ο ίδιος ο αρχηγός της αστυνομίας, σε μια "ιστορική" ανακοίνωσή του, και, μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα και το όνομά του. Είναι ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, που κυκλοφορούσε, λέει, με το ψευδώνυμο, Μιχάλης Οικονόμου». «Κάνετε μεγάλο λάθος», με αντίσκοψε ο Γιώργος. «Και ο αρχηγός που το είπε, και εσύ που τον πίστεψες. Θα σου πω εγώ ποιος είναι ο αρχηγός. Είναι ο παπα - Τριαντάφυλλος Ξηρός, ο πατέρας του Σάββα και των άλλων δέκα παιδιών, που του γέννησε η παπαδιά. Το ομολόγησε ο ίδιος, μπροστά στις κάμερες. «Εγώ», είπε, «είμαι ο αρχηγός της "17 Νοέμβρη". Ας έρθουν να με συλλάβουν, να τελειώνουμε...».

Πήραν, λοιπόν, φωτιά αυτές τις μέρες τα «κανάλια», κρατικά και ιδιωτικά. Και οι εμβριθείς «αναλυτές» μάς βομβαρδίζουν ανηλεώς από τα «παράθυρα», με τις ...περισπούδαστες αναλύσεις τους. Στην αρχή, όλα τα πυρά έπεσαν ομαδόν στην οικογένεια του ταλαίπωρου παπα - Τριαντάφυλλου. Ολη η οικογένειά του ήταν, λέει, το άντρο και το επιτελείο της «17 Νοέμβρη». Και τους τραβολογούσαν όλους, παιδιά, νύφες, φίλους των παιδιών του, γι' ανάκριση. Σε μια στιγμή αγανάκτησης, η καημένη η παπαδιά είπε στους «ρεπόρτερ» που της έχωναν σχεδόν μέσα στο στόμα τα μικρόφωνά τους: «Εχουμε και 18 εγγόνια. Ας έρθουν να τα πιάσουν κι αυτά...». Και ο δόλιος ο παπάς, που δεν τον αφήνουν σε «χλωρό κλαρί», μέρα και νύχτα, είπε σε μια στιγμή: «Βήμα προς βήμα ο εχθρός, ο διάβολος, έρχεται εναντίον μας. Και εμείς προσπαθούμε να τον αντιμετωπίσουμε».

Υστερα, τα «αντιτρομοκρατικά σαΐνια» ανακάλυψαν άλλο, μεγαλύτερο «λαυράκι», τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Αυτός είναι, λέει, μεγάλος τρομοκράτης (μεγαλύτερος, στην ιεραρχία, από τον Σάββα Ξηρό). Ενας θείος του, πάντως, είπε μπροστά στις κάμερες ότι ο Δημήτρης ήταν στέλεχος της νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Μετά, διορίστηκε στην ΚΥΠ (την ασφαλίτικη υπηρεσία πληροφοριών). Και, όπως βεβαίωσε ο θείος, «έπαιρνε καλά λεφτά». Επίσημος, δηλαδή, και έμμισθος πράκτορας της Ασφάλειας ο Κουφοντίνας, ο μεγάλος τρομοκράτης της «17 Νοέμβρη»...

«

Τι τα θέλεις, τι τα γυρεύεις, σύντροφε...», είπε στο τέλος της τηλεφωνικής μας συνομιλίας ο φίλος μου ο Γιώργος. «Εχουμε μπλέξει άσχημα με αυτούς τους αλιτήριους που έχουν καθίσει στο σβέρκο μας, και να ιδούμε πώς θα τους ξεφορτωθούμε. Εβαλαν τώρα και τους άλλους, τους αρχιμαφιόζους, Αγγλους και Αμερικάνους, να κάνουν σε όλα κουμάντο εδώ στην πατρίδα μας, και να ιδούμε πώς θα ξεμπλέξουμε με τους τρομονόμους και με την κατάργηση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος και σεβασμού των νόμων, εν ονόματι, δήθεν, της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Πιάσε, λοιπόν, τη μύτη σου, μη μας πνίξει η μπόχα, και ας κοιτάξουμε όλοι μαζί, να ιδούμε πώς θα ξυπνήσουμε ετούτον τον αγαθό και καλόβουλο λαουτζίκο, ώστε να καταλάβει τι μπιλιάρδο παίζουν στην πλάτη μας ντόπιοι οσφυοκάμπτες και ξένοι δερβεναγάδες, που παριστάνουν κι από πάνω τους φύλακες και προστάτες μας».


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γιωτόπουλο και Χρ. Ξηρό έδειξε ο Μπακατσέλος (2003-03-20 00:00:00.0)
Παρέμβαση Κουφοντίνα προκαλεί αντιδράσεις (2003-03-07 00:00:00.0)
Πρώτες τοποθετήσεις κατηγορουμένων (2003-03-05 00:00:00.0)
Και τον Γ. Σερίφη εμπλέκει ο Σάββας Ξηρός (2002-08-28 00:00:00.0)
Νισάφι πια (2002-07-17 00:00:00.0)
Ο Σ. Ξηρός ενέχεται στη δολοφονία Περατικού (2002-07-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ