Τρίτη 30 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΡΟ
Ακόμη ένας τραυματισμός

Ο ηλεκτρολόγος Α. Κόκκινος έπεσε από σκαλωσιά ύψους δυο μέτρων

Ενας ακόμη εργαζόμενος του μετρό τραυματίστηκε χτες το πρωί στο εργοτάξιο του Συντάγματος, λόγω της ανυπαρξίας μέτρων ασφάλειας, που είναι η αιτία πολλών ακόμη θανατηφόρων και μη τραυματισμών εργαζομένων. Πρόκειται για τον 35χρονο ηλεκτρολόγο της εταιρίας «Σεργκάλ» Απόστολο Κόκκινο, ο οποίος χτες στις 11.30 το πρωί, τη στιγμή που εργαζόταν σε σκαλωσιά στην αποβάθρα των Σεπολίων, έχασε την ισορροπία του και έπεσε από ύψος δύο μέτρων, χτυπώντας στο θώρακα και το κεφάλι. Ο εργαζόμενος έμεινε για μία ώρα ακινητοποιημένος για λόγους ασφαλείας και αφού του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού.

Στο τόπο του ατυχήματος μετέβη και η μηχανικός της Επιθεώρησης Εργασίας Χριστίνα Τσαχτσαρά, η οποία σταμάτησε τις εργασίες της εταιρίας και επέβαλε πρόστιμο για έλλειψη μέτρων ασφάλειας. Επίσης κατατέθηκε μήνυση στην Αστυνομία εναντίον του υπεύθυνου εργοταξιάρχη Αυγουστίνο Μοραντό. Τις εργασίες σταμάτησαν και οι εργαζόμενοι σε άλλους τρεις εργολάβους του εργοταξίου στο Σύνταγμα, λόγω της έλλειψης μέτρων ασφάλειας.

Το χτεσινό ατύχημα είναι το τέταρτο στη συγκεκριμένη εταιρία και έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των 800 καταγεγραμμένων ατυχημάτων στο μετρό, από τη μέρα έναρξης των εργασιών του. Πολλοί είναι όμως και οι εργαζόμενοι - περίπου 250 - στο μετροπόντικα και στις σήραγγες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σήμερα σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα λόγω των αερίων που εισέπνεαν. Οι καταγγελίες και τα πρόστιμα στην εταιρία «Σεργκάλ» τόσο από την Επιθεώρηση Εργασίας, όσο και από τους εργαζόμενους είναι δεκάδες, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει κανένα μέτρο ασφάλειας, ενώ δε διαθέτει γιατρό εργασίας και υπεύθυνο τεχνικής ασφάλειας.

Ο Δημήτρης Χριστόφυλος, πρόεδρος του Συμβουλίου Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων στο μετρό κατήγγειλε στο «Ρ» ότι είναι η τέταρτη φορά που συμβαίνει ατύχημα σε εργαζόμενο της εταιρίας «Σεργκάλ». «Η συγκεκριμένη εταιρία, παρά τα μέτρα που της έχουν επιβληθεί και τα πρόστιμα, συνεχίζει να μη λαμβάνει κανένα μέτρο ασφάλειας, βάζοντας σε κίνδυνο καθημερινά τη ζωή των εργαζομένων», επισήμανε ο συνδικαλιστής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ