Τρίτη 30 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Αγωνιστική απάντηση

Σε γερμανικό ναυπηγείο η επισκευή του ΣΟΥΠΕΡ ΦΑΣΤ ΙΙΙ, αντί στο Σκαραμαγκά

Με αγωνιστική κινητοποίηση απαντούν σήμερα οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στο νέο πλήγμα που δέχτηκε η ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα της χώρας με τη μεταφορά του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου ΣΟΥΠΕΡ ΦΑΣΤ ΙΙΙ σε ναυπηγεία της Γερμανίας, προκειμένου να επισκευαστούν εκεί οι ζημιές που προκάλεσε η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε στο πλοίο στις 2 Νοέμβρη με τραγικό απολογισμό 14 νεκρούς. Οπως αποφάσισαν χτες οι διοικήσεις των σωματείων της Ζώνης, σήμερα στις 10 το πρωί, οι εργατοτεχνίτες θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Επί τόπου θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από τις διοικήσεις των σωματείων.

Το πλοίο επί 20 περίπου μέρες βρισκόταν στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Τελικά, η διοίκηση των ναυπηγείων και η ΕΤΒΑ, η οποία κατέχει το 51% των μετοχών του ναυπηγείου, με τις ενέργειές τους έδιωξαν το πλοίο για να «δωρίσουν» στα γερμανικά ναυπηγεία Μπλουμ Εβ Βοζ 30 εκατομμύρια δολάρια, όσο δηλαδή ανέρχεται το ύψος των επισκευαστικών εργασιών.

Οπως εκτιμούν τα σωματεία της Ζώνης, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το πλοίο βρισκόταν εδώ και τρεις βδομάδες στο ναυπηγείο, όμως όλο αυτό το διάστημα δεν είχε δουλέψει ούτε σφυρί. Το πλοίο, ουσιαστικά, φυγαδεύτηκε προχτές Κυριακή στις 11 το πρωί. Αυτό, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων προς τους εργατοτεχνίτες της Ζώνης ότι μεγάλο μέρος των επισκευαστικών εργασιών του πλοίου θα τις αναλάμβαναν συνεργεία της Ζώνης, προκειμένου να δοθεί μία ανάσα στους ανέργους που φτάνουν στο 80%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ