Τρίτη 30 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΑΚ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Ενιαίο σχήμα στον «όμιλο Πειραιώς»

 

Στη συγκρότηση ενιαίου σχήματος, προχώρησαν τα μέλη της Ενιαίας Συνδικαλιστικής Αγωνιστικής Κίνησης (ΕΣΑΚ), που εργάζονται στις τράπεζες Πειραιώς, Μακεδονίας - Θράκης και Χίος Μπανκ (Ομιλος Πειραιώς). Η συγκρότηση σε ενιαίο σχήμα στο χώρο του Ομίλου κρίθηκε αναγκαία, λόγω των διαδικασιών ενοποίησης των τραπεζών και όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η παράταξη φιλοδοξεί να είναι «η ενιαία ταξική απάντηση στο κοινό πλέον εργοδότη».

Στην ανακοίνωση, η παράταξη αναφέρεται ακόμη στα προβλήματα των εργαζομένων (παραβιάσεις οργανισμών εργασίας, καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας κ.ά.). Επίσης σημειώνει το κλίμα «απογοήτευσης» των εργαζομένων, που ήδη οδήγησε 200 από αυτούς στην τράπεζας Μακεδονίας - Θράκης σε «εθελούσια έξοδο» και σε παραίτηση πάνω από 150 εργαζόμενους της Χίος Μπανκ. Η παράταξη καταλογίζει ευθύνες για όλη την παραπάνω κατάσταση στην κυβέρνηση και στην ηγεσία της ΟΤΟΕ.

Τέλος, η ΕΣΑΚ καλεί όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου Πειραιώς, σε συσπείρωση αντίστασης στα σχέδια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ