Τρίτη 30 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Χωρίς σύνταξη μετά έντεκα μήνες

Ερώτηση του ΚΚΕ για την καθυστέρηση έκδοσης συνταξιοδοτικής απόφασης από τον ΟΓΑ

Στη μεγάλη καθυστέρηση του ΟΓΑ για την έκδοση σύνταξης που δικαιούνται η χήρα και τα ανήλικα παιδιά του Νικολάου Δελόγλου, στις Σέρρες, αναφέρεται Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου και Μαρία Μπόσκου, στη Βουλή προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Εργασίας και Γεωργίας.

Οπως τονίζεται στην Ερώτηση, στις 13-1-99, ο Νικόλαος Δελόγλου, γεωργοκτηνοτρόφος, κάτοικος του χωριού Μανδράκι Σερρών, πέθανε. Ο Ν. Δελόγλου είχε παντρευτεί πριν πέντε χρόνια με όλες τις νόμιμες διαδικασίες με την Ιβάνοβα Μπισέρκα, υπήκοο Βουλγαρίας και είχε αποκτήσει δύο παιδιά, τα οποία είναι κανονικά γραμμένα στο δημοτολόγιο της περιοχής.

«Παρά το ότι έχουν περάσει έντεκα μήνες από το θάνατό του, ο ΟΓΑ δεν έχει ακόμη εκδώσει τη σύνταξη που νόμιμα δικαιούνται τα παιδιά (ανήλικα και χωρίς εισόδημα) και η χήρα (από νόμιμο γάμο και χωρίς εισόδημα, χωρίς άδεια εργασίας), οι οποίοι δεν έχουν πεθάνει από την πείνα, μόνο και μόνο από ένα πιάτο φα΅ι που τους προσφέρουν οι συνάνθρωποί τους. Επίσης δεν έχει γίνει ακόμα πολιτογράφηση της Ιβάνοβα Μπισέρκα, από νόμιμο γάμο, παρότι έχουν περάσει περίπου πέντε χρόνια από το γάμο τους», υπογραμμίζεται στην Ερώτηση των κομμουνιστών βουλευτών.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα θα πάρουν για την άμεση αντιμετώπιση του θέματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ