Τρίτη 30 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Οι «νέες» Ερυθρές Ταξιαρχίες και πάλι...

ΜΙΛΑΝΟ.--

Δεν πρόλαβαν να εκραγούν, ωστόσο δημιούργησαν μέγα πανικό και φλυαρία. Ο λόγος για δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς που εντοπίστηκαν στο προάστιο Μόντσα του Μιλάνου, ο ένας έξω από τα κεντρικά γραφεία της Fiat και ο δεύτερος έξω από τα γραφεία εργατικού συνδικάτου,CISL, και εξουδετερώθηκαν, όπως ανακοίνωσε χτες η ιταλική Αστυνομία.

Εννοείται ότι καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την τοποθέτηση των βομβών, αν και οι αρχές ήδη έχουν αρχίσει να στιγματίζουν τους πιθανούς ενόχους. Στο στιγματισμό συγκεκριμένων πολιτικών βοηθά και το γεγονός ότι επανεμφανίστηκαν οι Νέες Ερυθρές Ταξιαρχίες, οι οποίες κάλεσαν άλλες οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς της Ιταλίας, σε ένοπλο αγώνα μέσω Ιντερνετ!

Το σχετικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο έφτασε σε ιδιωτικό κανάλι RETE-55 στην περιοχή του Βαρέζε στη Βόρεια Ιταλία από ένα provider ρωσικό και για τις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες θεωρείται αυθεντικό και διαψεύδει κάθε σχέση με τις προκηρύξεις που απειλούσαν με θάνατο τον υπουργό Γεωργίας, Αλεμάνο και διάφορους συνδικαλιστές. «Θέλουμε να σας πληροφορήσουμε ότι δε μας ανήκουν οι προκηρύξεις που κυκλοφόρησαν τελευταία σε διάφορα εργοστάσια», αναφέρεται στο μήνυμα. «Δεχόμαστε μόνο το μήνυμα των Αντι-ιμπεριαλιστικών Πυρήνων τους οποίους και καλούμε σε δράση», προσθέτουν.

Το μήνυμα υπογράφουν Ερυθρές Ταξιαρχίες-Μαχόμενο Κομμουνιστικό Κόμμα, το οποίο και ανέλαβε την ευθύνη για την εκτέλεση του οικονομολόγου καθηγητή Μπιάτζι τον περασμένο Απρίλιο στην Μπολόνια. Η ιταλική Αστυνομία έκανε έρευνες σε διάφορες πόλεις της Βόρειας Ιταλίας, όπως Μπολόνια, Πάντοβα, Τεργέστη, Βενετία και Ούντινε, όπου τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μια δραστηριότητα με προκηρύξεις και βομβιστικές ενέργειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ