Τετάρτη 7 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Η ΠΟΛΥ-ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

Η «ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ»: «Τέλος, ήρθε και το άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη στη χτεσινή "Ελευθεροτυπία" με τον εύγλωττο τίτλο: "Αριστερά, ένοπλη πάλη και "17Ν". Υπόδειγμα σαφήνειας, τόλμης και ειλικρίνειας έρχεται να φωτίσει μερικές πλευρές της πρόσφατης ιστορίας μας, όπου ανιχνεύονται και οι "ιδεολογικές" πηγές της τρομοκρατίας. Θα 'θελα να προσθέσω την πολύ γνωστή λεπτομέρεια ότι οι κρατούμενοι στις φυλακές και τα στρατόπεδα της χούντας, ανεξαρτήτως σε ποιο κομμάτι του διασπασμένου ΚΚΕ ανήκαν, μάθαιναν τις θερμοκέφαλες φλυαρίες (στο απυρόβλητο πάντοτε των Παρισίων) περί "ένοπλης αντίστασης" και τις εχλεύαζαν με την καρδιά τους.» (Αντώνης Καρκαγιάννης - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Η ΠΟΝΗΡΗ...: «Πάλι καλά, που βρέθηκε ο Μίκης και, με τον αυθορμητισμό που τον διακρίνει, άνοιξε μια συζήτηση, που, όπως λέγαμε και από αυτή εδώ τη στήλη, όφειλε η Αριστερά να την έχει ανοίξει από καιρό.... Η Αριστερά, ή ένα τμήμα της τουλάχιστον, προτίμησε αντί να κόψει τον ομφάλιο λώρο που τη συνέδεε με την "επαναστατική βία", να μεταθέσει το πρόβλημα φορτώνοντας την τρομοκρατία σε πράκτορες και μυστικές υπηρεσίες.» (Σήφης Πολυμίλης - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Η ΑΚΡΑΙΑ: «Η εξάρθρωση της τρομοκρατίας έβαλε την τελειωτική ταφόπλακα σε ό,τι είχε απομείνει από την αλτρουιστική εικόνα της Αριστεράς. Στυγνοί δολοφόνοι, ψευδεπίγραφοι καθηγητές, ωφελιμιστές φοροφυγάδες και περιθωριακοί τιποτόφρονες συνέθεταν το πάνθεον της ομάδας αυτής των "ιδεολόγων" αριστερών. Που μη μπορώντας με τις δικές τους δυνάμεις να εκπορθήσουν το σύστημα αξιοκρατικά φρόντισαν να συστήσουν συμμορία για να το πλήξουν. Εξασφαλίζοντας βέβαια παράλληλα και τη δική τους ατομική καλοπέραση... Στο όνομα των λαϊκών αγώνων και των λαϊκών συμφερόντων!!» (Ανδρέας Ανδριανόπουλος - ΤΑ ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ