Τετάρτη 7 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Στη μνήμη της ΧΙΡΟΣΙΜΑ

Για την ειρήνη, τη ζωή και τον πολιτισμό

Σήμερα το απόγευμα, στις 7.30 μ.μ., θα είμαστε πάλι εκεί στον ιστορικό βράχο της Ακρόπολης, κάτω από τον Παρθενώνα, όπως είμαστε κάθε χρόνο, όπως ήμασταν χτες και την κάθε μέρα. Γιατί στα 57 χρόνια μνήμης για τις ακτινοβολημένες σκιές των χιλιάδων ανθρώπων της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, που αφανίστηκαν από το πρωτόφαντο ωστικό κύμα, τις ηφαιστειακές θερμοκρασίες και τη δαιμονική πυρηνική ακτινοβολία, είμαστε εδώ, με την αγωνιστική πρωτοπορία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Θα είμαστε εκεί ψηλά για να ανανεώσουμε το χρέος της κάθε μέρας για την υπεράσπιση της Ειρήνης, της ζωής και του πολιτισμού.

Στο όνομα των Χιμπακούσα, που έζησαν χτυπημένοι από τη ραδιενέργεια της πρώτης αυτής βόμβας με την οποία εγκαινιάστηκε ο πυρηνικός τρόμος. Αγωνιζόμαστε κατά της πλανητικής βίας και του «πολέμου» που κλιμακώνονται από το νέο Imperium.

Στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, συντελέστηκε, πριν από 57 χρόνια, το φρικτό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, ανεξάρτητα από τη made in USA, δικαιολόγησή του. Και το έγκλημα αυτό ήταν και είναι συνεχές και χωρίς παραγραφή, καθώς οδήγησε στην κλιμάκωση της πυρηνικής απειλής που σήμερα ασκείται -και με τους συμβατικούς βομβαρδισμούς- από την πλανητική αυτοκρατορία της παγκοσμιοποιημένης «νέας τάξης». Της παγκόσμιας δηλαδή αταξίας που συνοδεύεται από τη βία, την εκμετάλλευση, την αποτρόπαιη κυριαρχία του κεφαλαίου, την αποκτήνωση.

Σήμερα και κάθε μέρα, από την Ακρόπολη του οικουμενικού συμβολισμού, η φωνή των αγώνων μας ενώνεται με την καμπάνα της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι. Για την αντίσταση στην πλανητική βία και τρομοκρατία κατά των λαών. Για την Ειρήνη, τη ζωή και τον πολιτισμό.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ