Τετάρτη 7 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αύριο η εκδήλωση καταδίκης της τρομοκρατίας των ιμπεριαλιστών

Στις 7.30 το απόγευμα, στο άγαλμα του Βενιζέλου

Αύριο Πέμπτη, 8 Αυγούστου, στις 7.30μ.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου, ο λαός της Θεσσαλονίκης καλείται να διαδηλώσει την καταδίκη του απέναντι στην τρομοκρατία των ιμπεριαλιστών. Να συμμετάσχει μαζικά στη συγκέντρωση που οργανώνουν η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, με αφορμή τη συμπλήρωση 57 χρόνων από το ολοκαύτωμα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Ο λαός και η νεολαία, με την παρουσία τους, θα τιμήσουν τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος, και θα δυναμώσουν τη φωνή που απαιτεί την κατάργηση των πυρηνικών όπλων, τον τερματισμό του προγράμματος Εθνικής Πυραυλικής Αμυνας.

«Σήμερα 60 χώρες βρίσκονται στο στόχαστρο των Αμερικανών, ως χώρες που υποθάλπουν την τρομοκρατία. Ανάμεσά τους διακρίνει κανείς τη σοσιαλιστική Κούβα και τη Β. Κορέα, αλλά και χώρες όπως η Βενεζουέλα που αντιστέκονται στην πολιτική των ιμπεριαλιστών. Την ίδια στιγμή σ' όλο τον κόσμο βρίσκονται εγκατεστημένες χιλιάδες πυρηνικές κεφαλές, ενώ μονομερώς οι ΗΠΑ παραβιάζουν συμφωνίες περιορισμού στη χρήση πυρηνικών όπλων και μέσα από το πρόγραμμα Εθνική Πυραυλική Αμυνα ξεκινούν νέες κούρσες εξοπλισμών. Δεκαετίες, λοιπόν, μετά το πυρηνικό ολοκαύτωμα, η ίδια πολιτική τρομοκράτησης των λαών παραμένει κυρίαρχο δόγμα των ιμπεριαλιστών», αναφέρει η ΕΔΥΕΘ. Και απέναντι σε αυτή την πολιτική καλεί το λαό της Θεσσαλονίκης να δώσει τη δική του απάντηση, ενισχύοντας τον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία των ιμπεριαλιστών.

Και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, εξάλλου, με ανακοίνωσή του καθώς και με σχετική εγκύκλιο που έχει στείλει σε όλα τα σωματεία μέλη του, καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση και να υψώσουν φραγμό στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των ιμπεριαλιστών που κινδυνεύουν να φέρουν και πάλι την ανθρωπότητα στο χείλος της καταστροφής.

«Η 57η επέτειος από το πυρηνικό ολοκαύτωμα, συμπίπτει με τη γενικότερη ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, σε βάρος ολόκληρων λαών όπως οι Παλαιστίνιοι και οι Κούρδοι. Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν πάλι ενάντια στον Ιράκ. Στο όνομα της πολεμικής εκστρατείας του Μπους και των Ευρωπαίων συμμάχων του ενάντια στην τρομοκρατία, χώρες ολόκληρες, λαοί και απελευθερωτικά κινήματα μπαίνουν στο στόχαστρο. Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες συρρικνώνονται με τους τρομονόμους και τις άλλες δραστηριότητες των κυβερνήσεων που περικόπτουν κατακτήσεις των λαών στο όνομα της πάταξης της τρομοκρατίας», σημειώνει το ΕΚΘ. Και καταλήγει: «Μόνη ελπίδα είναι ο αγώνας των λαών, ο αγώνας όλων των εργαζομένων. Μόνο έτσι τιμάμε τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φιλειρηνικό ραντεβού στην Ακρόπολη (2004-07-31 00:00:00.0)
Φιλειρηνικό ραντεβού στην Ακρόπολη (2004-07-30 00:00:00.0)
Λαϊκή εναντίωση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς (2003-08-02 00:00:00.0)
Με τους λαούς στον αγώνα κατά των ιμπεριαλιστών (2003-07-31 00:00:00.0)
Παλλαϊκός αγώνας κατά της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης (2003-07-30 00:00:00.0)
Αγώνας κατά της τρομοκρατίας των ιμπεριαλιστών (2002-08-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ