Πέμπτη 31 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Με τους λαούς στον αγώνα κατά των ιμπεριαλιστών

Την ερχόμενη Τετάρτη, η εκδήλωση τιμής και μνήμης στα θύματα της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι

Στις 6 και 9 Αυγούστου του 2003, συμπληρώνονται 58 χρόνια από τη μαύρη επέτειο της ρίψης των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι από τους Αμερικανούς και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί τον αθηναϊκό και πειραιώτικο λαό, την Τετάρτη 6 Αυγούστου και ώρα 7.30 μ.μ., στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, με αφορμή τη μαύρη επέτειο του πυρηνικού ολοκαυτώματος στις δυο ιαπωνικές πόλεις.

Με ανακοίνωσή της, η ΕΕΔΥΕ υπογραμμίζει ότι «58 χρόνια μετά το πυρηνικό ολοκαύτωμα, οι ιμπεριαλιστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων εξακολουθούν να τρομοκρατούν και να δολοφονούν τους λαούς, προκειμένου να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους». Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «η κατάσταση που διαμορφώνεται μετά τον πόλεμο στο Ιράκ είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστών, βρίσκονται η Κούβα, η Συρία, το Ιράν και η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας».

Η ΕΕΔΥΕ καλεί το λαό του λεκανοπεδίου της Αττικής να πάρει μαζικά μέρος στην εκδήλωση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, να τιμήσει τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος και, παράλληλα, να απαιτήσει τη ριζική κατάργηση των πυρηνικών όπλων. Να ενώσει τη φωνή του, με τους λαούς όλου του κόσμου και να απαιτήσει να φύγουν οι Αμερικάνοι και οι Βρετανοί ιμπεριαλιστές από το Ιράκ και να σταματήσουν τα εγκλήματα του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ