Πέμπτη 31 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ
Εφτασαν τους ΕΝΝΙΑ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ στα εργασιακά γκέτο

Εννέα νεκροί εργάτες τις τελευταίες μέρες... Η μαύρη λίστα με τα εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλιάς συνεχώς μεγαλώνει. Πάνω από 500 οι νεκροί εργάτες στους τόπους δουλιάς, από τις αρχές του 2000 μέχρι σήμερα.

Το κεφάλαιο, όχι μόνο δεν παίρνει μέτρα ασφαλείας, αλλά και εντατικοποιεί την εργασία, εξαναγκάζει ανειδίκευτους να κάνουν εξειδικευμένη εργασία, κλπ., κλπ., για να αυγατίσουν τα κέρδη. Η κυβέρνηση, με τη σειρά της, φροντίζει για τη «νόμιμη» συρρίκνωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την ουσιαστική ανυπαρξία των σχετικών ελέγχων, την προώθηση των ευέλικτων μορφών εργασίας, που ενισχύουν ακόμα περισσότερο την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων, κλπ., κλπ.

Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να αφήσουν αυτά τα «εγκλήματα» ατιμώρητα. Δεν μπορούν να αφήσουν τη ζωή τους να γίνεται αντικείμενο κερδοσκοπίας. Σχολιάζοντας τα μαύρα μαντάτα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κάλεσε τους εργαζόμενους να βάλουν οι ίδιοι με την πάλη τους φρένο σ' αυτήν την κατάσταση. Το ΠΑΜΕ, επίσης, καλεί την εργατική τάξη να παλέψει για την εφαρμογή των αναγκαίων προληπτικών μέτρων κατά των ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών.


ΣΕΛ.  14   -   15

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ