Πέμπτη 31 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη Λετονία ο Στρ. Κόρακας

Αναχώρησε για τη Λετονία ο Στρατής Κόρακας μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής. Ο Στρ. Κόρακας επισκέπτεται τη χώρα αυτή μετά από πρόσκληση του Σοσιαλιστικού Κόμματος Λετονίας, προκειμένου να εκφράσει την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον αγώνα του Σοσιαλιστικού Κόμματος για άρση των απαγορεύσεων σε βάρος του Κομμουνιστικού Κόμματος, των αγωνιστών του αντιφασιστικού αγώνα και των άλλων αντιδραστικών ρυθμίσεων που ισχύουν στη χώρα αυτή.

Στη διάρκεια των επαφών με πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, όπως και με εκπροσώπους των ΜΜΕ, θα προβληθούν οι ευθύνες της ΕΕ και των κυβερνήσεων των χωρών μελών για την κατάσταση αυτή, όπως και για την ωμή παραβίαση των πολιτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, μη λετονικής καταγωγής, στους οποίους δεν αποδίδεται η εθνική ιθαγένεια.

Η επίσκεψη γίνεται στα πλαίσια της προώθησης των αποφάσεων Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων των χωρών της διεύρυνσης, κατά την πρόσφατη συνάντηση στην Αθήνα για τα δημοκρατικά δικαιώματα στην ΕΕ, αλλά και άλλων κοινών πρωτοβουλιών ενόψει της επικύρωσης της «διεύρυνσης» της ΕΕ και των ευρωεκλογών του 2004.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ