Πέμπτη 31 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Χαστούκι στο μεγάλο κεφάλαιο η ενίσχυση του ΚΚΕ

Περιοδεία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο ξενοδοχείο «Κάραβελ»

Το ξενοδοχείο «Κάραβελ» επισκέφτηκε χτες το μεσημέρι η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και μίλησε σε συγκέντρωση των εργαζομένων, ενώ είχε και συνάντηση με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, Σπ. Διβάνη.

Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου υποδέχτηκαν θερμά την Αλέκα Παπαρήγα και το κλιμάκιο του Κόμματος την ώρα του διαλείμματος στο εστιατόριο. Μόλις μπήκε στο χώρο η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους ότι η επιχείρηση τούς κρατά το 2% του μισθού για το καθημερινό γεύμα που τους προσφέρει, για να δεχτούν δικαιολογημένα την απάντηση ότι πρέπει να απαιτήσουν να μην πληρώνουν τίποτα.

Μιλώντας στη συγκέντρωση των εργαζομένων η Αλέκα Παπαρήγα αναφέρθηκε στην άσχημη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, με τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, την ακρίβεια, τον νέο εκλογικό νόμο, αλλά και στις εκλογές και, κυρίως, στις πολιτικές των δύο μεγάλων κομμάτων.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μίλησε ειδικά για τον κλάδο των ξενοδοχείων και του τουρισμού, τονίζοντας ότι είναι εργαζόμενοι που δουλεύουν σε σκληρές συνθήκες και δεν αμείβονται καλά, κάτω και από το φόβο της μεγάλης εποχικότητας που έχει ο κλάδος. Οπως επισήμανε προς τους εργαζόμενους, το ΚΚΕ πάντα πίστευε ότι για την εποχικότητα δε φταίει ο εργαζόμενος και πρέπει να έχει απολαβές και δικαιώματα όλο το χρόνο.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ενώ συζητά με εργαζόμενους στο εστιατόριο του ξενοδοχείου
Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ενώ συζητά με εργαζόμενους στο εστιατόριο του ξενοδοχείου
Συνδέοντας στη συνέχεια αυτή την εποχικότητα του κλάδου με την υπόλοιπη εργατική τάξη, σημείωσε ότι παλιότερα ο κλάδος ήταν παράδειγμα για τη μορφή απασχόλησης που είχε. Σήμερα, αν δεν αλλάξει η κατάσταση, η εποχιακή και μερική απασχόληση θα ισχύει για όλους τους εργαζόμενους, και του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Γι' αυτό, σημείωσε, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους εργαζόμενους και το λαό στις επόμενες εκλογές να χάσουν δυνάμεις το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που εφαρμόζουν αυτές τις πολιτικές του μεγάλου κεφαλαίου. Εμείς, τόνισε, είτε έχουμε 11 είτε 18 βουλευτές, θα είμαστε το ίδιο μαχητικοί. Ομως, θα δημιουργηθεί άλλο πολιτικό κλίμα αν απεγκλωβιστεί ο λαός από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και ενισχυθεί το ΚΚΕ. Θα είναι ένα χαστούκι στο μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο δεν πρόκειται να φοβηθεί αν βγει η ΝΔ στη διακυβέρνηση αντί για το ΠΑΣΟΚ. Θα προβληματιστούν όμως αν ξεπηδήσει μια άλλη δύναμη.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα γίνουν εκλογές, σημείωσε ότι η κυβέρνηση παίρνει διάφορα μέτρα αυτή την εποχή και τα ντύνει με «αλουμινόχαρτο». Οπως τόνισε, προσπαθεί να δώσει δουλιά με 4ωρη απασχόληση σε άνεργους βλέποντας τις ψήφους των οικογενειών τους. Το ΚΚΕ δεν το ενδιαφέρει πότε θα γίνουν εκλογές αλλά τι μέρα θα ξημερώσει μετά τις εκλογές. Εμείς δεν πτοούμαστε αλλά θα πτοηθεί το λαϊκό κίνημα αν στις εκλογές κερδίσουν μια τετραετία ακόμα ο δικομματισμός και η συντηρητική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ