Πέμπτη 31 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ
Συνέχεια στο καθεστώς κοροϊδίας

Επικαλούμενη την αναθεώρηση του Συντάγματος, αλλά «ξεχνώντας» τις δικές της ευθύνες, αρνήθηκε χτες στη Βουλή να αποδεχτεί την τροπολογία που πρότεινε το ΚΚΕ, για τη μονιμοποίηση των σχολικών φυλάκων η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Οπως επισήμανε εισηγούμενος την τροπολογία ο βουλευτής του ΚΚΕ Δημήτρης Τσιόγκας, «οι εργαζόμενοι ως σχολικοί φύλακες εργάζονται με απαράδεκτο καθεστώς επαναλαμβανόμενων συμβάσεων, που τους κρατά διαρκώς σε κατάσταση ομηρίας, ενώ παράλληλα δεν έχουν στοιχειώδη ασφαλιστικά, εργασιακά και άλλα δικαιώματα. Είναι γνωστό ότι παίρνουν ένα σκέτο μισθό, χωρίς δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα, επίδομα αδείας και φυσικά δε δικαιούνται κοινωνικές παροχές. Το καθεστώς από το οποίο μαστίζονται και άλλοι κλάδοι εργαζομένων, πρέπει, κατά τη γνώμη μας, να σταματήσει».

Απαντώντας όμως ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης, σχεδόν επέρριψε την ευθύνη στους εργαζόμενους. Δήλωσε ότι «δεν μπορώ να δεχτώ έτσι με μια υπογραφή μου μια τέτοια τροπολογία».! Παρ' όλα αυτά, αποδέχτηκε ότι οι σχολικοί φύλακες κάλυψαν πραγματικές ανάγκες, ενώ αρνήθηκε επί της ουσίας να σχολιάσει την επιλογή αυτού του τρόπου κάλυψης των θέσεων των σχολικών φυλάκων. Επίσης, δε δίστασε να συνεχίσει το καθεστώς κοροϊδίας απέναντι στους εργαζόμενους, λέγοντας ότι για το θέμα τους θα υπάρξουν συμφωνίες με τους δήμους και πως «αν εμείς διασφαλίσουμε τους πόρους, αυτοί θα κάνουν την προκήρυξη και θα προσλάβουν τους ανθρώπους αυτούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ