Πέμπτη 31 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Δεν παζαρεύουμε την απλή αναλογική

Την πάγια θέση του ΚΚΕ για απλή αναλογική χωρίς ανταλλάγματα, εξέφρασε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου «ΚΑΡΑΒΕΛ» σχετικά με τον εκλογικό νόμο.

«Τα δύο μεγάλα κόμματα δε θέλουν την απλή αναλογική γιατί τους ευνοεί το υπάρχον καλπονοθευτικό σύστημα που με το 3% αποκλείουν κόμματα από τη Βουλή. Αυτό το σύστημα πριμοδοτεί και το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Εμείς δεν κάνουμε κανένα διάλογο για το εκλογικό σύστημα. Είναι πάγια η θέση του ΚΚΕ για την απλή αναλογική».

Αναφερόμενη σε όσα υποστηρίζουν, ότι ο νέος νόμος θα είναι αναλογικότερος, η ΓΓ της ΚΕ ανέφερε: «'Η κλέβει ή δεν κλέβει ένα σύστημα. 'Η υπάρχει ισοτιμία ψήφου ή δεν υπάρχει. Εμείς - τόνισε - καλούμε και τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς να πάρουν θέση υπέρ της απλής αναλογικής, ανεξάρτητα τι κόμμα υποστηρίζουν, για να υπάρχει ισοτιμία ψήφου. Να αναπτυχθεί το Σεπτέμβρη ένα ισχυρό ρεύμα πίεσης από μαζικά κινήματα, φορείς, προσωπικότητες, κόμματα που θέλουν την απλή αναλογική χωρίς ανταλλάγματα προς το ΠΑΣΟΚ και ενώ η κυβέρνηση θα φέρνει στη Διακομματική της Βουλής το νέο εκλογικό νόμο. Εμείς δεν παζαρεύουμε την απλή αναλογική. Πρέπει ο λαός να την επιβάλλει».

Αναφερόμενη στους ισχυρισμούς περί «ασταθών κυβερνήσεων», τόνισε ότι κυβέρνηση θα βγει και με απλή αναλογική και αυτά που λένε για αστάθεια είναι ψέματα και συμπλήρωσε: «Εμείς, αν θέλετε, προτιμούμε μια ασταθή συντηρητική κυβέρνηση από μια σταθερή. Εμείς θέλουμε σταθερές φιλολαϊκές κυβερνήσεις. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να δημιουργηθεί μια τέτοια δράση και καλούμε κι άλλες πολιτικές δυνάμεις, που υποστηρίζουν την απλή αναλογική χωρίς διαπραγματεύσεις με το ΠΑΣΟΚ, να προσχωρήσουν σ' αυτή την προσπάθεια και χωρίς από εκεί και πέρα να επεκτείνουμε το αίτημα για απλή αναλογική με διαλόγους συνεργασίας είτε με το ΠΑΣΟΚ είτε με τη ΝΔ. Δίκαιο εκλογικό σύστημα για να εκφραστεί η ισοτιμία της ψήφου.

Απαντώντας σε τοποθέτηση εργαζόμενου ότι στο παρελθόν δόθηκε στο ΚΚΕ η δυνατότητα για να ψηφιστεί απλή αναλογική, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι το ΚΚΕ διεκδικεί απλή αναλογική χωρίς ανταλλάγματα. Θέλουμε με την πραγματική λαϊκή ψήφο να κερδίζουμε θέσεις και όχι με κομπρεμί με τα συντηρητικά κόμματα. Κι ας μας κρίνει ο κόσμος. Δε θέλουμε να κάνουμε σφάλματα που θα τα πληρώσει και ο λαός. Γιατί αν το ΚΚΕ γλυκαθεί αυτή την περίοδο από τις δωρεές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να είστε βέβαιοι ότι θα κάνει τέτοια λάθη που θα τα πληρώσετε εσείς. Λοιπόν, τη δύναμη τη ζητάμε από το λαό με την πειθώ και όχι με τα κομπρεμί.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Λαϊκή κυριαρχία σημαίνει να έχει ο λαός στα χέρια του τον πλούτο που παράγει(2016-07-21 00:00:00.0)
H αντιπαράθεση για το νέο εκλογικό νόμο(2007-12-23 00:00:00.0)
Διεκδικούν απλή αναλογική(2003-09-16 00:00:00.0)
Ζήτημα δημοκρατίας η ισοτιμία της ψήφου(2003-09-10 00:00:00.0)
Ολοι μαζί στον αγώνα για την απλή αναλογική(2003-08-22 00:00:00.0)
Συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης στη Βουλή(2002-04-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ