Πέμπτη 31 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΣΟΚ
Συμφώνησαν επί της αρχής του εκλογικού νόμου

Τα σημεία του νέου εκλογικού νόμου που αφορούν στη διπλή ψήφο και τη λίστα φέρεται να συγκεντρώνουν τις περισσότερες ενστάσεις στελεχών του κυβερνώντος κόμματος. Ετσι, μετά τον πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη που κατέθεσε τη διαφωνία του στην εφημερίδα «Τα Νέα», χτες στη διάρκεια της συνεδρίασης τού Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ οκτώ από τα έντεκα μέλη του φέρεται να διαφώνησαν επί των δύο αυτών επίμαχων σημείων.

Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, οι Χρύσα Αράπογλου, Μιλένα Αποστολάκη, Τόνια Αντωνίου, Κ. Γείτονας, Απ. Κακλαμάνης, Π. Κουκουλόπουλος άσκησαν κριτική σ' αυτά τα δύο σημεία, ενώ συνολικά τη βάση της πρότασης για τον νέο εκλογικό νόμο φέρεται να απέρριψε ο Γ. Παναγιωτακόπουλος. Των κυβερνητικών προτάσεων υπεραμύνθηκαν τόσο ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδης όσο και ο υπουργός Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδης που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού.

Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης φέρεται να τήρησε ίσες αποστάσεις, καταβάλλοντας ωστόσο προσπάθεια να χαμηλώσουν οι τόνοι και να μη μεταβληθεί σε εσωτερικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ η προσπάθεια αλλαγής του εκλογικού νόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες που επίσης έχουν δημοσιευτεί στον Τύπο, με σημεία του προτεινόμενου νόμου διαφωνούν και αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ανεξάρτητα ωστόσο από τις όποιες διορθωτικές κινήσεις, εάν και εφόσον υπάρξουν τέτοιες, το πνεύμα των κυβερνητικών προτάσεων που σκιαγραφούν έναν εξίσου με το σημερινό καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο δεν πρόκειται να θιχτεί.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδης μεταξύ άλλων δήλωσε πως όλοι στο ΕΓ συμφώνησαν να δώσουν τη μάχη για τον εκλογικό νόμο, καθώς υπάρχει συμφωνία επί της αρχής και οι όποιες παρατηρήσεις αφορούν επιμέρους ζητήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ