Πέμπτη 31 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΤΣΟΒΟΛΑΣ
Συμμετέχουμε στο διάλογο για λόγους «θεσμικούς και ουσιαστικούς»

Το ΔΗΚΚΙ πάει στο διάλογο για την αλλαγή του εκλογικού νόμου «για λόγους δημοκρατικής ευαισθησίας και θεσμικής υποχρέωσης αλλά και για ουσιαστικούς λόγους», αυτό δήλωσε χτες ο πρόεδρός του, Δ. Τσοβόλας, σε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH» και τη δημοσιογράφο Μ. Πυργιώτη.

Πάντως, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, δεν αρκέστηκε να αναλύσει τους λόγους για τους οποίους οδηγείται στη συμμετοχή στο διάλογο, αλλά επιχείρησε χρησιμοποιώντας μια σειρά από ισχυρισμούς να «καταδικάσει», όσους αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους σ' αυτόν.

Ετσι, σε μια επιχείρηση «κρίσης των πάντων», ισχυρίστηκε: «Εκανε λάθος, κατά την προσωπική μου άποψη, η παραδοσιακή Αριστερά και το '89, αλλά βλέπω να κάνει και σήμερα το ίδιο λάθος και τελικά να λέει "όχι", την ώρα που βρίσκει στριμωγμένο το κυβερνών κόμμα, και να μην επιδιώκει να παλέψει ώστε να αναδείξει την αναγκαιότητα αυτή, και να πιέσει για να επιβληθεί η γνήσια απλή αναλογική. Με το να λες "όχι", διευκολύνεις τη ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ, στο να κρατήσουν το ίδιο καλπονοθευτικό σύστημα που συντηρεί το νεοφιλελεύθερο νεοταξικό αντιλαϊκό δικομματισμό»...

Συνεχίζοντας, στο ίδιο πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ υποστήριξε: «Αν δεν προχωρήσει το ΠΑΣΟΚ μόνο του στην ψήφιση του νόμου, τότε στηρίζεις τη θέση της ΝΔ για να βγάλει κυβέρνηση. Αρα θεωρώ λάθος την τακτική και δεν ξέρω και αν υποκρύπτεται βούληση, άλλα να λέγονται και άλλα να πράττονται. Γιατί και το '89 αρνήθηκε η ηγεσία της παραδοσιακής Αριστεράς, όταν στριμώχτηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ και έστω από ιδιοτέλεια πρότεινε στην παραδοσιακή Αριστερά να συνεργαστούν για να καθιερωθεί, με προϋπόθεση, η απλή αναλογική. Τότε δε δέχτηκαν και συνεργάστηκαν με τη ΝΔ».

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου, αν αναφέρεται στο ΚΚΕ, ο Δ. Τσοβόλας ισχυρίστηκε: «Ασφαλώς. Για το ΚΚΕ. Με το να λες "όχι", τελικά επαναλαμβάνεις το λάθος του 1989. Αρα στην ουσία δε θέλεις την απλή αναλογική. Δε θα ήθελα να πιστέψω ότι δε θέλουν την απλή αναλογική, επειδή πιστεύουν ότι εκείνοι θα είναι πάντα στη Βουλή, άρα αποκλείουν έτσι άλλα κόμματα. Ο λαός παρακολουθεί και έχει και γνώση και φυσικά δεν ξεχνάει το παρελθόν»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ