Πέμπτη 31 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ημιάνεργα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΣΧΕΔΟΝ 40 χιλιάδες θέσεις μερικής απασχόλησης! Μας το ανακοίνωσε περιχαρής ο Δημήτρης Ρέππας ως ...Εθνικό Σχέδιο ενάντια στην ανεργία για το 2003. Το πρόβλημα, δηλαδή, δεν είναι αν υπάρχουν άνεργοι, αλλά αν ...καταγράφονται ως άνεργοι.

Γιατί - όπως καταλαβαίνει ο καθένας - στην κατηγορία αυτή δε θα προσμετρούνται πλέον όσοι θα δουλεύουν 2-3 ώρες τη μέρα, με αντίστοιχα μειωμένη αμοιβή και, φυσικά, χωρίς πετσοκομμένη ασφάλιση - αν την έχουν κι αυτή...

Για να είμαστε βέβαια ακριβείς, αυτά που ανακοίνωσε ως «Εθνικό Σχέδιο για την Απασχόληση» είναι περίπου αυτά που ανακοίνωσε τις προάλλες ο Σκανδαλίδης ως «Νομοσχέδιο για τη Μερική Απασχόληση στο Δημόσιο» και λίγο - πολύ όσα θα ανακοινώσει το Σεπτέμβρη ο Σημίτης ως «Χάρτα για την Πραγματική Σύγκλιση» στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, οι εν λόγω ρυθμίσεις, εκτός από το να βολεύουν πρωθυπουργικές και υπουργικές εξαγγελίες, χρησιμεύουν και ως προεκλογικό εργαλείο, οπότε μπορούν να τις ανακοινώνουν και οι πράσινοι κομματάρχες σε πρωτεύουσα και περιφέρεια.

Ακριβώς όπως τις ανακοίνωναν ως υπόσχεση για το μέλλον στις τελευταίες δημοτικές εκλογές οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ (και του ΣΥΝ όπου βρίσκονταν). Αλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε τη συμβολή της «κεντροαριστεράς» σε όλα αυτά. Ολόκληρος Μπίστης βρίσκεται πλέον στο αρμόδιο υπουργείο.

ΟΙ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΕΣ εταιρίες προστατεύουν τα συμφέροντα τους, οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων επίσης, και τα δικά μας συμφέροντα τα προστατεύει ο Ακης Τσοχατζόπουλος! Κάπως έτσι, μας τα παρουσιάζει τα πράγματα το υπουργείο Ανάπτυξης, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο των καυσίμων.

Αραγε, να τα ακούει αυτά από καμιά μεριά ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, που - ως υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη - έλεγε ακριβώς τα ίδια και αυτοί που σήμερα τα εφαρμόζουν τον κατηγορούσαν για «άκρατο νεοφιλελευθερισμό»;


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ