Τετάρτη 21 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Επικίνδυνη η πολιτική ξεπουλήματος

Το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις κατάγγειλε, χτες, στη Βουλή το ΚΚΕ

Το νομοσχέδιο περί αποκρατικοποιήσεων που ολοκληρώνει τη μέχρι τώρα πορεία ξεπουλήματος του δημοσίου τομέα συζητήθηκε χθες στο τμήμα διακοπών της Βουλής, με το ΚΚΕ να διατυπώνει την κατηγορηματική του αντίθεση στην πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας.

«Το ΚΚΕ είναι αντίθετο με την πολιτική των αποκρατικοποιήσεων, γιατί αυτή η πολιτική διευκολύνει το μεγάλο κεφάλαιο στην κερδοφορία του σε βάρος των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων» τόνισε χθες στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ, Δημήτρης Τσιόγκας. Επισήμανε ότι «η πολιτική που ακολουθείται είναι επικίνδυνη γιατί είναι βαθιά ταξική, είναι μια πολιτική που ξεπουλάει ό,τι απέμεινε στο δημόσιο». Αναφερόμενος εκτεταμένα στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, ο Δ. Τσιόγκας σημείωσε ότι «πουλιέται το φιλέτο της ελληνικής βιομηχανίας που φτιάχτηκε με τα χρήματα του ελληνικού λαού: ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ, ΕΛΒΟ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ». Διευκρίνισε πάντως πως «αυτό δε σημαίνει ότι εμείς σήμερα υπερασπιζόμαστε αυτόν το δημόσιο τομέα που έφτιαξαν και στηρίζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ» δηλαδή «ένας δημόσιος τομέας της μίζας, της ρεμούλας, του βολέματος και της γραφειοκρατίας» τονίζοντας ότι τα λαϊκά συμφέροντα απαιτούν ένα δημόσιο τομέα «αξιοκρατικό, παραγωγικό με τις επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας στον έλεγχο του δημοσίου». Παράλληλα ο βουλευτής του ΚΚΕ υπενθύμισε τις θέσεις περί αποκρατικοποιήσεων που εκφράζονταν την περίοδο 1991 - 1993 από το σημερινό πρωθυπουργό τονίζοντας ότι τώρα ακολουθείται ακριβώς αυτή η πρακτική. Παράλληλα σημείωσε ότι σήμερα ενώ ξεπουλιούνται οι δημόσιες επιχειρήσεις παράλληλα «διογκώνεται το κατασταλτικό κράτος».

Αποκαλυπτική αν μη τι άλλο ήταν η χθεσινή τοποθέτηση του υπουργού Οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη. Υποστήριξε ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να «καθιερώσει την πολιτική των αποκρατικοποιήσεων και των αποκρατικοποιήσεων ως ένα εργαλείο ανάπτυξης και οικονομικής προόδου». Ασκώντας κριτική στις αποκρατικοποιήσεις που έγιναν την περίοδο 1990 - '93 από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έκανε λόγο για «τραγικές παραλείψεις και λανθασμένες επιλογές». Μάλιστα αναφερόμενος στις τότε κινητοποιήσεις εναντίον των αποκρατικοποιήσεων, υποστήριξε ότι «αναπτύχθηκε ένα ρεύμα αντίθετο στην πολιτική των αποκρατικοποιήσεων γεγονός το οποίο δημιούργησε τον κίνδυνο να κάνει η ελληνική οικονομία βήματα πίσω αντί να προοδεύσει»! Τέλος αναφερόμενος στο νομοσχέδιο σημείωσε ότι παρέχει «διαφάνεια, ευελιξία και αποτελεσματικότητα» και ότι «θα αποτελέσει ένα θεσμικό πλαίσιο με διάρκεια δεκαετιών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ